YAZARLAR

Trabzonspor sıradan bir takım olmamalı

Trabzonspor sıradan bir takım olmamalı

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
Spor Toto Süper Lig'de 17. haftanın son maçında Trabzonspor sahasında lider Galatasaray'ı ağırladı ve mücadelede iki takım da gol atmayı başaramayınca maç 0-0 sona erdi. H.Avni Aker Stadyumu'nda oynanan mücadelede gol sesi çıkmayınca maç 0-0 sona erdi. Bu sonucun ardından Trabzonspor ligdeki puanını 24'e, Galatasaray ise 33'e yükseltti. Bordo mavili takımın liderle arasında 9 puan fark var. 3 puanlık sistemde kapanamayacak bir açık değil, Yeterki Trabzonspor kendinden arzu edilen futbolu oynasın.

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon derbi kazanamayan Trabzonspor, 23 Aralık Pazar günü evinde ağırladığı Galatasaray ile berabere kaldı. Trabzonspor bu sezon puan durumunda üzerinde bulunan 6 takımı da mağlup edemediği için Süper Lig'in ilk yarısını 7.sırada tamamladı. Gol bakımından en kısır sezonlarından birini yaşayan Trabzonspor, ligin ilk yarısında rakip filelere sadece 19 gol atabilme başarısını gösterebildi.

Nitekim Trabzonspor puan durumunda 3 büyük takıma karşı galibiyet alamadı.Ve bu sezon ezeli rakipleri Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile oynadığı 3 maçı da berabere bitirdi. Bordo mavili takım şampiyonluğa oynayamıyorsa,şampiyonu belirlemeye oynamalı.

Gelelim dün oynanan maça bu kadar çok top kaybının ve pas hatasının yapıldığı, pozisyon itibarıyla , kısır ve bir o kadar da vasat bir futbol çok az bulunur. Trabzonspor'un haklı mazereti kupa yorgunluğu olabilir. Ancak Trabzonsporlu futbolcular rakipleriyle aradaki puan farkını kapatacakları bir maçı kazanma fırsatını ellerinin tersiyle itti. Çok fazla istekli, coşkulu ve hevesli değillerdi. Oysa alınacak üç puan Trabzonspor'un ilk yarıyı daha üst sıralarda bitirebilirdi.

Açıkçası risksiz ve temponun çok düşük olduğu, oyunun son çeyreğinde Trabzonspor'un daha ağır bastığı ve bu sezon içerisinde en çok pas hatasının yapıldığı bir maç oldu. Hatta adına derbi denilemeyecek kadar zevksiz,tatsız ve tuzsuz bir karşılaşmaydı. Görüntü olarak her iki takımda beraberliğe razı olduğu izlenimi vardı. Oynanan futbolun kalitesi vasatın bile altında olan bir maçtı. İlk yarıda her iki takımda da pas hatalarının üst düzeyde olduğu açık.

Trabzonspor taraftarları şampiyonluktan vazgeçti, bari derbi maçları kazanın

Kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı derbi maçını kazanması gereken Trabzonspor oyunu kendi alanında kabul etti. Galatasaray'ın çok adamla hücuma geldiği anlarda yaptıkları pas hataları ve Trabzonsporlu oyuncuların ikili mücadelelerden galip çıkması sonucunda kapılan toplar var. Trabzonspor ile Galatasaray arasında oynanan maçta son dakikalarda bordo mavili oyuncunun kalecinin üzerinden aşırttığı top izleyicileri heyecanlandıracak cinsten bir pozisyon var. Dün adeta tipik bir orta saha mücadelesi vardı. Sürekli kaptırılan toplar, çıkarken verilen pozisyonlar, bana göre her iki takımda kötü bir futbol ortaya koydular. Esasen beni üzen adına derbi denilen bu müsabakayı izlemeye gelen seyirciye yazık oldu. Böyle bir maçı kazanamayan Trabzonsporun ikinci yarıda oynayacağı maçlarda seyircinin ilgisizliği olursa asla yakınmaya hakkı yoktur. Taraftar şampiyonluktan vaz geçti bari derbi maçları alın!

Hakem Yunus Yıldırım ise oynanan futbol gibi vasat bir yönetim gösterdi. Hele hele ikinci yarıda bordo mavili oyuncuların rakiplerini az adamla yakaladığı bir pozisyon var ki, belkide gol olabilecek bir çıkışta oyunu kesmesi anlaşılır gibi değil.

Ayrıca bazı sorumsuz Trabzonspor taraftarı ne yapmak istiyor anlamak mümkün değil. Trabzonspor -Galatasaray maçında centilmenliğe yakışmayacak hareketlerinden biri de kimliği belirsiz bazı sorumsuz kişilerin, kendi takımlarının eski oyuncusu Burak'a olan öfkesi yüzünden sahaya yabancı madde atması ve böyle tavır içinde olmalarını anlamak mümkün değil. Futbolcu mesleği icabı başka takımda oynamak için tercihini Galatasaray için yapmış ve hülle yaparak Trabzonspor'dan ayrılmış olabilir. Böylesi davranışlar kişilerin yapısıyla ilgili bir durum. Bu gidişatı o kadar büyütmeye gerek yok. Olan olmuş giden gitmiş, geçmişi deşmek yerine geleceğe bakılmalı. Maçın en olumsuz yanlarından biride sayı itibarıyla az olsa yabancı cisimlerin sahaya atılması oldu. Tribünden fırlatılan plastik su şişesinin kafasına gelmesiyle şarapnel parçası çarpmış gibi başını tutarak kendini yere atan Burak Yılmaz'da çok ayıp etti. Duyanda kafası parçalandı sanacak. Ayrıca bazı kişilerin bu olumsuz olayı tüm Trabzonspor seyircisine yakıştırması da bir o kadar yanlıştır. Üç beş sorumsuzun yaptığı olumsuz hareketler centilmen Trabzonspor taraftarına mal edilmemeli..

Trabzonspor, ciddi hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Bu gidişle ne kadar süreceği de belli değil.

Geçen hafta ortalarına doğru, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, ligdeki olumsuz durumlarını düzeltme adına Galatasaray maçını kazanmaları gerektiğini "Kazanamazsak sıradan bir takım oluruz" şeklinde açıklamalar basına yansımıştı.

Şener'in basına intikal eden açıklamasında "Ligdeki olumsuz durumumuzu düzeltme adına hafta sonu evimizde oynayacağımız Galatasaray maçını galibiyetle kapatmamız büyük bir önem taşıyor. Eskişehirspor maçının ardından Galatasaray maçını da kazanarak devre arasına moralli girmek istiyoruz. Bu süreci iyi bir şekilde geçirdikten sonra ligin ikinci yarısında farklı bir Trabzonspor izlettirmek istiyoruz. " demişti. Bu demektir ki; Trabzonspor dün oynadığı Galatasaray maçını kazanamadığına göre sıradan bir takım durumuna düşürülmüştür. Trabzonspor'un bu düşünce yapısı ile arzu edilen seviyeye çıkamayacağı kanaatindeyim. İkinci yarı takıma takviye yapılmasının şart olduğunu düşünüyorum.

Yorumlar
TREND HABERLER