YAZARLAR

Fransa'da şampiyon ilan edildi Türkiye neyi bekliyor?

Kovid-19 salgınına karşı Fransa'da ligleri sonlandırma kararı alındı ve Ligue 1'de PSG şampiyon ilan edildi. Bilindiği gibi daha önce de Yeni Zelanda Futbol Federasyonu’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Birinci Lig'i erken sonlandırdığını ve lider Auckland City'yi şampiyon ilan ettiğini duyurmuştu.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Koronavirüs salgını nedeniyle, liglerin durumu sürüncemede kalınca, ülkeler çözüm arayışına girdi.

En net karar Fransa Ligi'nden geldi.

Kovid-19 salgınına karşı Fransa'da ligleri sonlandırma kararı alındı ve Ligue 1'de PSG şampiyon ilan edildi.  Bilindiği gibi daha önce de Yeni Zelanda Futbol Federasyonu’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Birinci Lig'i erken sonlandırdığını ve lider Auckland City'yi şampiyon ilan ettiğini duyurmuştu.

Dahası, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da diğer Avrupa liglerine de iptal kararı alması yönünde öneri yaptığı konuşulmuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu ’da, Fransa ve Yeni Zelanda’yı örnek alıp, koronavirüs salgınıyla ilgili olumsuz gelişmelerin ortada olduğunun farkına varıp, liglerin erken bitirilmesine karar vermeli.

Zira; TFF yönetim kurulu ’da gelecek konusunda net açıklama yapmalıdır. TFF bu açıklamayı geciktirmesi durumunda belirsizlik daha da artacaktır.

TRABZONSPOR ŞAMPİYON İLAN EDİLMELİ VE SEZON BUGÜNKÜ SIRALAMAYLA BİTİRİLMELİ

Ülkemizde gözler Süperlig'de. 2019-2020 Cemil Usta sezonunun iptalinin mümkün olmadığını ve maç eksiği de göze alınarak Trabzonspor'un şampiyon ilan edilmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum. TFF daha fazla vakit kaybetmeden koronavirüs kapsamında Trabzonspor'u şampiyon ilan edip sezonu kapatmalı.

TFF’de risk alıp nihai kararını vermelidir. Lider Trabzonspor'u şampiyon ilan edip, 2019-2020 'Cemil Usta Sezonu'nu tescil etmeli

Nitekim Ligue 1 yönetimi, bu sezonun sıralamasını olduğu gibi kabul ederek PSG’yi şampiyon ilan etti. TFF’de Süper Lig Cemil Usta Sezonu sıralamasını olduğu gibi kabul ederek Trabzonspor’u şampiyon ilan etmeli.

Kaldı ki, ligler tekrar devam edilecek olsa dahi ne kadar önlem alınırsa alınsın, futbolcuları ve teknik heyetleri risk altına sokmanın gereksiz olduğu açık.

Ayrıca bu güne kadar ligde 26 maç oynanmıştır. Fikstüre göre ’de Trabzonspor, 59 puanla liderdir.

TÜRKİYE’DE DE LİGLERİN TESCİL EDİLMESİ GEREKLİDİR

Unutulmayacak bir salgın sürecinde, durmadan çalışan sağlık çalışanlarına da adanabilecek bir  kupa özelliği taşıyacak olan bu şampiyonluk, diğer takım taraftarlarının tepkisine neden olacak olsa da, oy birliğiyle alınması gereken bir karardır.

Futbol Federasyonu'ndan gelecek karar ne kadar gecikirse, beklentiler de o kadar yükseliyor. En kötü senaryo ise, sıralamada ilk 3 sırada olan takımların aralarında çekişmesi planı uygulanabilir.

Bir an önce yetkili birimler toplanmalı ve lig liderinin şampiyonluğu ilan edilmelidir. Diğer taraftan küme düşme de kaldırılmalı ve bu sezon bir geçiş süreciymiş gibi değerlendirilmeli, en az zayiatla tamamlanmalıdır.

İTALYAN KULÜBÜ SAMPDORİA, RAKİBİ JUVENTUS’UN ŞAMPİYON İLAN EDİLMESİNİ İSTEDİ

İtalya Serie A'da mücadele eden Sampdoria'nın sahibi Massimo Ferrero, Corona virüs sebebiyle ara verilen ligin olduğu haliyle bitirilmesi gerektiğini ifade etmişti.

Bir radyo programına açıklamalarda bulunan Ferrero; "Bence bu sezon bitti. Artık gelecek sezonun planlamasını yapmalıyız. Önümüzde oynanması gereken 12 hafta var. Mayıs başında lig başlayacak olsa takımların Nisan başı hazırlıklarına başlaması lazım. Bu riskli olur. Mayıs başında maçları oynasak bile 12 maçın bitmesi Ağustos'u bulacak ve gelecek sezon planlaması sarkacak. Bence en iyi plan gelecek sezonu kurtarmak. Bu sezon sıralamadaki haliyle bitirilmeli. Lazio başkanı dostum Lotito beni öldürecek biliyorum çünkü şampiyonluk yarışındalar ama yapacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Juventus şampiyon ilan edilmeli ve sezon bugünkü sıralamayla bitirilmeli" sözlerini kullanmıştı.

Sonuç itibariyle; Trabzonspor’un da  mevcut puan durumundaki liderliği göz önünde bulundurularak, şampiyon ilan edilmeli ve bu sezona mahsus olmak üzere, küme düşme de kalkmalıdır. Olması gerekende budur, daha fazla kafa karışıklığına ve krize neden olmamak için bu sezon bu şekilde bitirilmesi elzemdir.

Yeni sezonda, sağlık içinde güzel ligler dileğiyle…

Yorumlar 4 yorum
TREND HABERLER