YAZARLAR

‘Fırtına’ devam ediyor, Göztepe’yi de savurdu!

Trabzonspor, Süper Lig’de galibiyetlerine kaldığı yerden devam ediyor. Bordo-Mavililier, deplasmanda Göztepe’yi Nwakaeme, Ekuban (P) ve Berkan Emir'in (KK) golleriyle 3-1 mağlup etti. Göztepe’nin tek golü ise Alpaslan’dan geldi.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Trabzonspor deplasmanda Göztepe'ye konuk oldu. Pandemi nedeniyle ara verilen ligin lideri olan bordo-mavililer, maç eksiğine rağmen lider devam etmek istediğini 3-1'lik deplasman galibiyetiyle taçlandırdı.

41. dakikasında 10 kişi kalmasına rağmen zorlanmayan bir Trabzonspor izledik. Lige hiç ara verilmemişçesine sağlam duran bordo-mavililer, açıkçası beklediğimden daha iyi bir maç çıkardı. Seyirci faktörü Trabzonspor'u her zaman önde gösteren bir durum fakat mecburi seyircisizliğin, takımın motivasyonunda yara açacağını zannettiğim de olmuştu. Bu konuda yanılmak da güzel.

Lider olan bir takımın, bu liderliğe bıraktığı yerden devam etmesi, şampiyonluğa kenetlenmiş olması. Bıraktığı yerden devam etmesi, Abdülkadir'in iyi dönmesi ve sahada her şeyini  vermesi, Sörloth, Nwakaeme ve Ekuban'ın takımı sırtlaması gurur vericiydi.

41. dakikada Guilherme'nin kırmızı kart görmesiyle  10 kişi kalmasına rağmen, Göztepe gibi çabuk çıkabilen bir takıma, az pozisyon vermek , bordo-mavililerin yeterince çalıştığını gösteriyor. Trabzonspor öne geçtiğinde, oyun gücü de eline geçiyor. Trabzonspor'un şansı hücumda muhteşem oyunculara sahip olması.

Abdülkadir Ömür'ün dönüşü kendisi ve takımı adına umut verici. Hüseyin Hoca'nın söylediği; ''10 kişi kaldıktan sonra oyunu oynamamız gerektiği şekilde oynadık.'' cümlesi çok doğru bir ifadeydi.

Nwakaeme kenara çekildikten sonra, Ndiaye'nin oyuna girmesi kendini yeterince belli etti.

Topu her ayağına aldığında dikine oynayan bir Trabzonspor, başladığında  kaleyi hedeflediğinde oyunun güzelleşmesini sağlıyor. Dikine oynadığınızda defanstan çıkacak topların çıkışı çok önemlidir. Abdülkadir'in attığı golde Ekuban'ın attığı pas, bordo-mavililerin hücum gücünü bir kez daha göstermiş oldu.

Kısacası motivasyon ve lider olma gerçeği, Trabzonspor'un  boş geçen  3 ayından hiçbir şey kaybetmemiş.

Trabzonspor'un golleri; Nwakaeme 16' , Ekuban 52' - A.Ömür 84'

Göztepespor'un golleri; Alpaslan Öztürk 57' (P)

Yorumlar 1 yorum
TREND HABERLER