YAZARLAR

Seyircisiz maçta futbol vasat sonuç hiç yoktan iyi

Lider Trabzonspor, şampiyonluk yarışına devam etmek istiyorsa bu maçı mutlaka kazanmalıydı ama olmadı. 'Fırtına' en yakın rakibine puan kaptırdı. Beraberlik ise Başakşehir'in istem dışı ikramı oldu.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Trabzonspor evinde Başakşehir'i konuk etti. Dünyayı etkisi altına corona virüs salgını, spor dünyasını da etkiledi.

Corona virüsten dolayı maalesef seyircisiz oynandı. Tribünlerin boş olmasından dolayı ligin zirvesinde yer alan iki takımın mücadelesi beklenildiği gibi vasatın üzerine çıkamadı. Trabzonspor tarafından bakıldığı zaman dezavantaj oldu. Çünkü, kendi taraftarıyla, kendi stadyumunda oynamak her zaman itici bir güç oluyor ev sahibi ekip için. O yüzden Başakşehir rahat oynadı.

İlk yarıyı değerlendirdiğimde;

Maça seri başlayan Trabzonspor'da rakip ceza sahasında topla buluşma oranlarında Başaksehir'e karşı büyük bir üstünlük görünüyor. Fakat bu kadar rakip kaleye gidip, golün gelmemesine bakarsak, Basakşehirli savunmacıların yeteneğinden bahsedebiliriz. İkinci yarıda gelebilecek bir gol maçın seyrini değiştirir.

Rakibin gücünü düşünürsek sezonun en iyi ilk yarısını oynayan bir Trabzonspor izledik. Her iki takımın yaşlı oyuncuları olduğundan dolayı maçın son bölümlerinde kopmalar  yasandı.

Normalde baskı yiyen Trabzonspor, ilk yarıda büyük bir sıkıntı yaşamadı.

Nwakaeme merkezli bir oyun oynayan Trabzonspor'un 13 ortasının 1'inin isabetli olması da ikinci yarı risk alması gerektiğini gösteriyor.

Trabzonspor savunması maalesef her maçta açık veriyor. Bu maçta da saha avantajı var fakat seyirci avantajından yoksun.

Rakibe baktığımızda ise Başaksehir'in oyun yapısı içinde şapkadan tavşan çıkartma ihtimali de var.  Maçın sonucunu hangi takımın daha fazla yorulacağı belirleyecektir diye düşünüyorum.

İkinci yarıya baktığımızda;

Gelinen sürecte sezon boyu Trabzonspor kollanıyor  algısı vardı. Son iki haftada hakem hatalarından Trabzonspor  4 puan kaybetti.

Trabzonspor bugün evinde 2 puan kaybetti. Penaltısının verilmemesi ise şaşırtmadı. Başaksehir'in savunmasını geçemediler. Nwakame üzerinden oynanan oyun sisteminden dolayı oyuncu yoruldu. Başaksehir'in Nwakaeme ve Sörlüth'u iyi analiz etmesi de gözlerden kaçmadı.

İkinci yarının belli kısımlarında oyuna  Başaksehir’in daha hakim olduğunu gördük.

56. dakikada Demba Ba'nın gölüyle 1-0 öne geçen Başakşehir, kendi oyuncusu Skirtel'in kendi kalesine attığı golle Trabzonspor'un da 1 puan almasına neden oldu.

Seyircisiz atmosferin kesinlikle maçı etkilediği açık.. VAR'ın görevini de açıkçası merak ediyorum.

Diğer bir yandan bakıldığında  maçın ritmi yoktu ve penaltıyı saymazsak eğer maçın hakkı beraberlikti.

Skor dengesi bakımından iki takım da eşitti. Trabzonspor'un hamle yapacak oyuncusu yoktu.  Başakşehir kulübesine bakıldığında daha fazla alternatifi olduğunu gördük.

Bir hafta önce Gaziantep deplasmanında penaltısı verilmeyen bir Trabzonspor vardı. Bu hafta da evinde bir penaltısı yenen Trabzosnpor gördük.. Kasıt demek istemiyorum fakat biraz incelenmesi gerektiği görüşündeyim.

Alınan bu beraberlikle birlikte Trabzonspor ve Başaksehir’in puanları 53 oldu ve eşit olarak zirve yarısını sürdürdüler.

Yorumlar
TREND HABERLER