YAZARLAR

TFF Koronavirüs kapsamında Trabzonspor'u şampiyon ilan edip sezonu kapatmalı

Yeni Zelanda Futbol Federasyonu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Birinci Lig'i erken sonlandırdığını ve lider Auckland City'yi şampiyon ilan ettiğini duyurdu.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Yeni Zelanda Futbol Federasyonu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Birinci Lig'i erken sonlandırdığını ve lider Auckland City'yi şampiyon ilan ettiğini duyurdu.

Federasyondan yapılan açıklamada, koronavirüs salgınıyla ilgili gelişmelerin değerlendirildiği ve ligin erken bitirilmesine karar verildiği kaydedildi.

Açıklamada, ligde 37 puanla lider durumdaki Auckland City'nin şampiyon ilan edildiği ve gelecek sezon en yakın takipçisi Team Wellington ile Okyanusya Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı kazandığı belirtildi.

Kararın hükümet yetkilileri, sağlık uzmanları ve ligdeki kulüplerin temsilcileriyle yapılan görüşmelerin ardından alındığı aktarıldı.

Yeni Zelanda Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, yurt dışından gelen 8 kişide koronavirüs tespit edilmesiyle ülkede Kovid-19'a yakalananların sayısının 20'ye çıktığı ifade edildi.

Türkiye’de  Lig’ler Koronavirüs kapsamına alınmalı!

Türkiye Futbol Federasyonu da  Lider Trabzonspor'u şampiyon ilan edip, 2019-2020 'Cemil Usta Sezonu'nu  kapatmalı.

Türkiye’de korona virüse karşı kamuda ve sosyal yaşamda hayata geçecek bir dizi yeni önlemler aldı.

Nitekim korona virüs pozitif olan kişi sayısının artması sebebiyle virüsün Türkiye'de daha fazla yayılmasını engellemeyi amaçlayan kamusal tedbirler alındı,alınıyor da.

Bunların en başında ilk, orta ve liselerin bir hafta, üniversitelerde 3 hafta süreyle tatil edildi. Aynı şekilde spor müsabakalarının da nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanmasına karar verildi ve maçlar seyircisiz oynanıyor.

Türkiye'de spor müsabakalarının koronavirüs nedeniyle nisan sonuna kadar seyircisiz oynanacağının açıklanmasından sonra maçlar seyircisiz oynanıyor. Ancak böyle bir uygulamanın birlikte antrenman yapan futbolcuları etkilemeyeceği ne malum! Sporcular arasında virüs bulaşması halinde bunun sorumlusu kim olacaktır?

Bu hususta tepkisini dile getiren; Galatasaray'ın tecrübeli file bekçici Fernando Muslera, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle karşılaşmanın seyircisiz oynanmasına ve ligin ertelenmemesine tepki göstermişti. Muslera, "Utanç verici bir gece yaşadık. Bizim canımız yok mu? Burada çalışanlar, futbolcular böyle bir riskin içinde. Yapılan hem bize hem de seyircilere saygısızlık" demişti.

Türkiye Futbol Federasyonu ’da, Türkiye’den daha az vakanın yaşandığı Yeni Zelanda’yı örnek alıp, koronavirüs salgınıyla ilgili olumsuz gelişmelerin ortada olduğunun farkına varıp, liglerin erken bitirilmesine karar vermeli.

Yorumlar 6 yorum
TREND HABERLER