YAZARLAR

Trabzonspor deplasmanda Galatasaray engelini aştı

Deplasmanda Galatasaray'ı mağlup eden Trabzonspor, şampiyonluk yarışını sürdürdü. Galatasaray ise şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı. Feghouli'nin 32. dakikada kırmızı kart gördüğü maçta son 20 dakika gol düellosu şeklinde geçti.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Deplasmanda Galatasaray'ı mağlup eden Trabzonspor, şampiyonluk yarışını sürdürdü. Galatasaray ise şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı. Feghouli'nin 32. dakikada kırmızı kart gördüğü maçta son 20 dakika gol düellosu şeklinde geçti.

Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında Trabzonspor deplasmanda Galatasaray'a konuk oldu.  Kritik mücadeleyi 3-1 kazanan Trabzonspor deplasmanda galip gelmeyi başardı.

İlk yarıyı değerlendirdiğimde;

Şampiyonluk yarışının kıran kırana geçtiği ve iki takımın da beraberliğe razı olmadığı bir ilk yarı izledik. İyi giden bir maçta Feghouli'nin 32. dakikada kırmızı kart görmesi sonrası Glatasaray'ın dengesi bozuldu diyebilirim.

Formasyon olarak forvetsiz oynayan bir Galatasaray'da Donk ve Marcao'nun sallatılı halellerinden faydalanan bordo-mavililer Galatasaray kalesine yeterince güzel yokladılar.

42. dakikada Donk'un yaptığı faul sonrası penaltı kazanan Trabzonspor kaptan Sosa ile deplasmanda 1-0 öne geçerek soyunma odasına önde girdi.

Trabzonspor'da Hüseyin Hoca mantıklı bir kadro kurmuş. Ndiaye'yi önde oynatması ve Sosa İle Abdülkadir'in beraber oynaması topun rakip kaleye gitmesi açısından uygun bir tercihti. Su molası sonrası Sörloth'un takımı önde basmaya çağırması gözlerden kaçmadı. Trabzonspor golü bulunca geriye çekilen bir takım görüntüsünden bir an önce kurtulmalı.

Galatasaray'ın 32. dakikaya kadar topla oynama oranında daha üstün olması, ev sahibi avantajından geliyor diye düşünüyorum. 11'e 11 bir maç olsaydı daha farklı bir maç izleyecektik. Trabzonspor daha dikkatli ve taktik olarak rakibinin 10 kişi kalmasını avantaja çevirmeliydi, çevirdi de..

İkinci yarıyı değerlendirdiğimde;

Eksik olan Galatasaray'da denge bozulunca Trabzonspor dengeli gidişini korudu. Ekuban, Abdülkadir Parmak ve Sörloth'un performansı, rakibine üstün geldi diyebiliriz. Trabzonspor Başaksehir takibini sürdürdü. Puan kaybı ve beraberlik kalan 4 hafta için çok şey değiştirebilirdi.

Trabzonspor'un forvet hattı ve orta sahası oyunu çözünce Karadeniz ekibi daha fazla öne çıktı. ilk golü bulup geri çekilen bir Trabzon'dan ziyade, öne çıkan ve rakibinin zaaflarını kullanan bordo-mavililer galibiyeti hak etti.

Galatasaray  90+3'de kullandığı penaltıyla skoru 2-1'e getirince Trabzonspor rahatlığını koruyarak kendisini Sörloth'a teslim etti

Novak'ın muhteşem golüyle 2-1 öne geçen Trabzonspor, 90+5'de Sörloth'un harika golüyle skoru 3-1'e getirdi ve deplasman galibiyetini taçlandırdı.

Kalan 4 maç için daha da sakin olması ve taktiklerini geliştirmesi gereken Trabzonspor için şampiyonluk hiç de zor değil. Hatta şimdiden şampi…. diyebiliriz…

Yorumlar 2 yorum