YAZARLAR

TFF’de Trabzonspor korkusu mu var?

Dünya genelinde günlük hayatı altüst eden koronavirüs salgını nedeniyle Avrupa'da pek çok lige ara verildi, bazı ülkelerde ise ligi bitirip lideri şampiyonu ilan ettiler! TFF’nin de aynı yolu izlemeyip liglerin devamına karar vermesini anlamış değilim. Yoksa bu ülkede Trabzonspor’un şampiyon olması korkusu Kovid -19 virüsünün önüne mi geçmiştir

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Dünya genelinde günlük hayatı altüst eden koronavirüs salgını nedeniyle Avrupa'da pek çok lige ara verildi, bazı ülkelerde ise ligi bitirip lideri şampiyonu ilan ettiler!

Ülkemizde Kovid-19 virüsü can almaya devam ederken, TFF Başkanı Nihat Özdemir'in liglerin devamına karar vermiş olması, bazı tehlikeleri de beraberinde getirdi.

Dünya devleri liglere son verip, zirvedeki takımı şampiyon ilan ederken, Türkiye'nin liglere kalan yerden devam edecek olmasının nedeni sorgulanmalı. Hiçbir ekonomi insan sağlığından daha önemli değildir.

Galatasaray Teknik direktörü Fatih Terim'in;  ısrarla ligin ertelenmesini vurguladığı dönemde, konunun fazla abartıldığını düşünerek tepki gösteren yetkililer, test sonucu pozitif çıkarak tedavi gören teknik adamdan pek de ders çıkartmamışlar gibi görünüyor.

TÜRKİYE'DE FUTBOL TRABZONSPOR'A KARŞI OYNANAN BİR OYUN MUDUR?

Maç eksiğiyle ligin zirvesinde bulunan Trabzonspor'u şampiyon ilan etmek için neyin beklendiğini gerçekten merak ediyorum.

Seyircili veya seyircisiz oynanacak olan her maçta, sağlık bakımından büyük risklerin taşınacağını öngörememe talihsizliği bir tek bizim ülkemize mahsus gibi görünüyor.

Bu bağlamda; Bilim Kurulu’nun görüşleri alınmadan liglerin devamı konusu, Futbol Federasyonunun iradesine bırakılmamalı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın uyarılarına rağmen alınan bu kararı kınıyor ve üzerine tekrar düşünülmesi gerektiğini belirtmek istiyorum.

Türkiye'de salgından günde ortalama 50-60 kişinin öldüğü, 2 ayda ise yaklaşık 4 bin kişinin Kovid-19’dan hayatını kaybetmesine rağmen TFF Başkanı Nihat Özdemir'in ligi başlatmak istemesini manidar buluyorum.

Kaldı ki; maçların oynanması halinde salgın sahada ve tribünde nüksederse bunun yegane sorumlusu TFF ve onun başkanı olur!

Çünkü hiçbir oyun, hiçbir kazanç, insan sağlığından daha önemli değildir.

Ayrıca spor kamuoyu çok merak ediyor, TFF olarak ne yapmak istiyorsunuz? Fransa gibi bazı dünya ülkeleri, puan durumuna göre şampiyonu ilan edip ligleri bitirdi. Sizin amacınız nedir?

Yoksa bu ülkede Trabzonspor’un şampiyon olması korkusu Kovid -19 virüsünün önüne mi geçmiştir!

Sağlıklı güzel günler dileğiyle...

Yorumlar 2 yorum
TREND HABERLER