DİĞER HABERLER

Activision Blizzard'ın eski CEO'su TikTok'u satın almak istiyor

Geçen yıl Activision Blizzard'ın eski CEO'su Bobby Kotick'in, ABD'de yeni bir yasa tasarısının etkisiyle TikTok'u satın alma düşüncesinde olduğu ortaya çıktı. Kotick, OpenAI CEO'su Sam Altman ve diğer katılımcılarla bir konferans yemeğinde bu konuyu gündeme getirerek işbirliği yapma fikrini paylaştı. TikTok'un ByteDance tarafından satılması durumunda anlaşmanın milyarlarca dolara mal olabileceği ifade edildi.

Activision Blizzard'ın eski CEO'su TikTok'u satın almak istiyor

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Activision Blizzard'ın CEO koltuğundan ayrılan Bobby Kotick'in, ABD'de hayata geçirilebilecek yeni bir yasa tasarısının tehlikesi karşısında TikTok'u satın alma düşüncesi içinde olduğuna dair bilgiler gün ışığına çıktı. Wall Street Journal'ın haberine göre, Kotick, OpenAI CEO'su Sam Altman ve diğer katılımcılarla bir konferans yemeğinde bir araya gelerek bu konuyu tartıştı ve işbirliği yapma düşüncesini paylaştı.

Eski Activision Blizzard CEO'su, ByteDance İcra Kurulu Başkanı Zhang Yiming ile TikTok'un devralınması konusunu masaya yatırdı. TikTok'un satışı durumunda bu anlaşmanın milyarlarca dolara mal olabileceği dile getirildi.

Bobby Kotick'in yönetimindeki Activision Blizzard'da ortaya çıkan cinsel taciz ve ayrımcılık iddiaları, geçen yılın gündemine bomba gibi düşmüş ve şirketi olumsuz etkilemişti. Ancak, Kotick, Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alımının tamamlanmasına kadar 2023'e kadar şirketin liderliğini sürdürdü.

Kotick'in TikTok'a olan ilgisi, Başkan Biden'ın imzalayabileceği "Amerikalıları Yabancı Düşmanların Kontrollü Uygulamalarından Koruma Yasası" ile paralellik gösteriyor. Bu yasa tasarısı, Çin merkezli ByteDance'in TikTok'u altı ay içinde satmaması durumunda ABD'de yasaklanabileceğini öngörüyor.

TikTok, ABD'deki kullanıcılarını elinde tutmaya çalışırken, yasa tasarısının gündeme gelmesiyle birlikte endişeler arttı. Bobby Kotick'in TikTok'u satın alma düşüncesi, platformun geleceğine dair belirsizlikleri daha da derinleştiriyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER