YAZARLAR

Trabzonspor için Napoli'de tarih yazma vakti

Trabzonspor için Napoli'de tarih yazma vakti

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Trabzonspor bugün 48 yıllık tarihinin en önemli maçlarından birine çıkacak; tarih yazmak için...

İtalya'da futbol mucizesine ihtiyacı olan Trabzonspor, ülke puanı açısından çok kritik bir karşılaşmaya çıkacak. Buradan gelecek olan beraberlik Türkiye'ye önemli bir avantaj sağlayacak.

Tarihinde ikinci kez Avrupa Ligi gruplarında mücadele eden Trabzonspor, Legia Varşova, Metalist Kharkiv ve Lokeren’le kozlarını paylaşmıştı. Grubunu ikinci sırada tamamlayan Bordo-Mavililer, ikinci turda Napoli devi ile eşleşti. İlk maçını Avni Aker’de 4-0 gibi ağır bir mağlubiyetle kapatan Karadeniz ekibinin rövanşta şansı yok denecek kadar az olsa da hiçte yok değil.

Trabzonspor Napoli'de tarih yazmalı

Her ne kadar güçlü bir rakip  karşısında olsan da, Ülken için takımın için "Tarih Cesaretle Yazılır" diyorsan, bu akşam görelim sizleri, sevindirin bizleri...

Önce şunu söyleyelim ki tarih kalemle değil yürekle yazılır...Bugün yapılması gereken de, gücüne güç katacak milli ruh taşıyan insanların önünde yürekleri çimlere sermektir...

İsimlerin önemi yok, eksiklerin de öyle, sahaya çıkacak olan 11 Trabzonsporlu varsa bordo-mavili takımın eksiği gediği yok demektir..

Ligde korkularına esir düşse de kaybedecek bir şeyi kalmayınca hayallerinin peşine düşen Ersun Yenal'ın  de bugün cesaretle savaşacağına inanıyorum..

Çünkü bu maçta kaybedecek bir şeyi yok kazanacakları ise yepyeni, parlak bir kariyer demek..

Yazarın dediği gibi; kıyıyı gözden kaybetmeye cesaret edemeyen insan, yeni okyanuslar keşfedemez... Yeni okyanuslar keşfetmenin, tam zamanıdır..

Tarih yürekle yazılır!

Zira Cesaretin bittiği yerde, esaret başlar. Hiçbir şeye cesaret etmeyen, hiçbir şeye ümit beslemesin. Cesaret insanı zafere, korkaklık da mağlubiyete götürür. Bu düşüncelerden hareket ile Trabzonspor bu akşam Napoli karşısında cesur ve atak oynamalı. Zaten ilk maçta Napoli'ye kendi saha ve seyircisi önünde  4-0 mağlup olmuş bundan sonra  ha 4-0 ha 14-0 fark eden bir şey yok.

Korku yok, olamaz, olmamalı

Hiçbir Trabzonsporlunun yüreğine korku düşmemeli.. Klasik 4-4-2 ile korkmadan çift forvet oynayacak bir Trabzon zafere koşar...

Napoli üçlü savunmayla oynuyor ve bu orta alanlarına ne kadar güvendiklerinin en büyük kanıtı. Özellikle de kanatlara..

90 dakika oynanacak olan bu maç belki de 90 yıl konuşulacak bir zaferi yaşatabilir hepimize...

Bunun tek yolu bir saniye bile motivasyon boşluğuna düşmeden, mazeretlere sığınmadan, birbirlerine sımsıkı sarılan 11 Trabzonsporlunun, göze göz, dişe diş savaşmalarıdır...

Yolunuz açık olsun bordo mavililer...

Bu asil millet dualarıyla yanınızdadır,

gazanız mübarek bahtınız açık ola...

Yorumlar
TREND HABERLER