YAZARLAR

Juventus'tan rövanşı alacağız başka yolu yok!

Juventus'tan rövanşı alacağız başka yolu yok!

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
UEFA Avrupa Ligi'nde Trabzonspor deplasmanda Juventus'a 2-0 mağlup oldu.

Karadeniz ekibi ligdeki futbol disiplininden uzak, paramparça oyunu ile düşününce ve teknik direktör çalkantılarının tam ortasında Juventus gibi bir rakiple karşı karşıya kalınca ister istemez umutsuzluk yaşamıştır.

Trabzonspor baskılı değilse bile atak futbol oynadığı ve bir kaç fırsat yakaladığı maçta Juventus'a şanssız bir şekilde 2-0 yenildi. Ancak bir sonraki rövanş maçında elbet bunun acısı çıkar.

Trabzonspor kendi hatasıyla iki gol yedi. Açıkçası golleri Juventus atmadı, Trabzonspor yedi. Sadece Trabzon ceza alanına yakın yerlerde dönem dönem şok preslerle top kazanıp, pozisyon bulmak istediler. Bunun sonucunda ne yazık ki Juventus Trabzonspor'u 2-0 yendi. Deplasmandan 2 golle dönen Trabzonsporlular şuan için üzülse de, bütün umutlarını kendi evlerinde oynayacakları rövanş maçına bağlasınlar.

İtalya lideri Juventus gollerin dışında önemli bir pozisyon üretemediği gibi oyun planındaki durgunluk ve ayağa oynama özeni nedeniyle Trabzonspor zaman zaman şans yakaladı ama değerlendiremedi.

Güçlü rakip Juventus karşında yenilmek değil, ezilmemekte önemliydi. Nitekim etkili olmayan birkaç isim dışında mücadele eden bir Trabzonspor izliyorduk.

2-0 yenik bir takım rövanşta durumu lehine çevirebilir mi? Bunun örnekleri çok. Üstelik Juventus'un dün geceki performansına baktığımızda kendi evindeki bir takıma göre fevkalade değildi.

Futbol böyle bir şey işte... Her an her şey değişiyor.. Maçın iki kader anı vardı.. Biri verilmeyen gol diğeri ise uzatma dakikalarında yediği şansız gol. Top tam olarak çizgiyi geçmediği halde, hakemin kararıyla net sayılabilecek gol gümbürtüye gitti.

Zira skor 1-1 olacak, maçtaki bütün senaryo Trabzon lehine değişecekti. Fırtına da ümitlerini taşıyacaktı Trabzon'a ... 1-0 da bordo-mavili takım için bir şanstı ama işte dedik ya futbol böyle bir şey. Hele hele uzatma dakikalarında yenilen talihsiz bir gol her şeyi alt üst etti, moralleri bozdu. 2-0'lık skor, özellikle bir İtalyan takımı için bulunmaz nimet... Tabii ki havlu attık demiyoruz ama gerçekçi de olmak lazım.

İstifalar kulübü Trabzonspor'da, Mustafa Akçay'ın harcanarak istifa etmesinden sonra takımın başına geçen teknik sorumlu Hami Mandıralı "Trabzon'da horon dik oynanır, biz de dik oynadık" derken tam olarak özetledi durumu aslında.

Hami'nin kısa süreçteki adımları, duruşu ve açıklamaları, ayakları yere sağlam basan bir teknik direktör havası veriyor.

Avrupa arenasında takımın başında teknik adam olarak ilk sınavını veren Hami hoca geçer not almıştır. Karakteri, duruşu, oyuncu değişiklikleri ve taktik anlayışı ile bu yükün altından kalkacağına dair inancımızı pekiştirdiğine göre sonuna kadar desteklenmeli.

Gerçeği zaman gösterecek. Dilerim bu şans, hem onun kariyerini taçlandırır hem Trabzonspor'un fırtına gibi esmesine katkı sağlar.

Trabzonspor'un rövanşta işi zor ama imkansız gibi değil. Bekleyelim, görelim. Herkes gibi benim de umudum var!

Yorumlar
TREND HABERLER