YAZARLAR

Fenerbahçe şike yapmadı mı?

Fenerbahçe şike yapmadı mı?

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Bugün  ve Pazar günü yapılacak olan genel kurulda Fenerbahçe’nin yeni başkanı belli olacak. Seçim arifesinde peşi sıra açıklamalar yapıldı. İlk önce 1907 Derneği'nin başkanı Ali Koç, dernek olarak taraf olmayacaklarını açıkladı. Koç, "F.Bahçe'nin pazar günü yapılacak kongresinde aday olmayacağım ancak rengim belli" dedi. Güya tarafını belli etmiyor ama diğer aday Aydınlar'a da giydirmede bulunmaktan kendini alamıyor. Keza açıkça belirtilmese de bunun anlamı Aziz Yıldırım'ı destekliyorum demektir. Hem aday olmayıp hem de oy vermeyeceği belli olduğu Mehmet Ali Aydınlar'ın  aleyhinde  görüş beyan etmek yanlıştır. 

Ayrıca "benim rengim zaten belli biliyorsunuz. O konuda da fazla bir şey söylemeye gerek yok."diyen Ali Koç,  Mehmet Ali Aydınlar'ın sarf ettiği "şike yapmayacağım" sözünü hatırlatıp onu köşeye sıkıştırmak için "F.Bahçe Başkanlığı'na aday olan birinin seçim vaadi olarak "şike yapmayacağım" şeklinde bir ifadesinin bulunması ben ve benim gibi düşünenler için çok büyük bir hayal kırıklığıdır. Bu yaklaşım o formaya, futbolculara, taraftara, teknik heyete ve camiaya son derece büyük bir haksızlıktır. Sayın Aydınlar'ın nasıl böyle bir seçim vaadi olabilir. İnsanlar çoluğundan çocuğundan huzurundan oldu! Nasıl böyle bir şey diyebilirsiniz!" demesi düşündürücü olmakla birlikte manidardır.  

Ayrıca gayet normal bir şey ne var bunda? Aydınlar hiç olmamış bir şeyden bahsetmiyor ki, hayal mahsulü de değil mahkemeye yansımış Yargıtay aşamasında olan bir vakadan bahsediyor. Bunu seçim malzemesi yapmanın altında yatan nedenlerin  başka olduğu anlaşılıyor. Nitekim ne var bunda? 3 Temmuz sürecinden bu yana Türkiye kamuoyunu meşgul eden "ŞİKE DAVASI" ile halkımız bazı şeylerin bilincindedir bunları gizlemeye ,saklamaya çalışmanın kimseye bir faydası olmaz. İftira değil, iddia değil yaşanmış bir olaydır.

Fenerbahçe şike yaptı mı yapmadı mı? diye birinize sormanıza gerek merak etmeyin bu konuda Yargıtay'ın kararı ile her şey anlaşılır.

Aziz Yıldırım kendisi gibi yönetime talip olan eski TFF başkanı Fenerbahçe kongre üyesi ve başkan adayıMehmet Ali Aydınlar’a sorular yönelterek Fenerbahçe şike yaptı mı diyerek rakibi mat etmek istediği anlaşılıyor ve aşağıdaki sorular muhatabına soruluyor:

 "2010 – 2011 sezonu şampiyonu kimdir?

  Fenerbahçe SK, 2010-2011 sezonunda şike yaptı mı yapmadı mı?
  Şenes Erzik ile Başbakan’a bilgi vermek için gittiğiniz de Başbakan size ‘Fenerbahçe şike yaptı mı’ diye sorunca siz ne        cevap verdiniz?
 *Fenerbahçe’nin şike yaptığına inanıyorsan; Şampiyonluk Kupası’nı Trabzonspor’a verecek misin?
* Fenerbahçe’den puan silecek misiniz?
* Fenerbahçe’yi 2 yıl Avrupa’ya göndermeyecek misiniz?
* Senin başkanlığında düzenlenen ve 19 maçta şike olduğunu söyleyen kurulun 2. raporundaki farkın nedeni senin görevde   olmaman mıdır?
* Fenerbahçe’nin tesislerine gelmemene rağmen rakip takımın kutlamalarında onur konuğu olmanı nasıl açıklayacaksın. Seni    Fenerbahçelilerin değil de Galatasaraylıların desteklemesi tesadüf müdür?

 Bu sorulara kongre öncesinde açık yüreklilikle elbette cevap verilemeyecektir. Nitekim verilecek her cevap aleyhine olabilir. Ayrıca tüm bunların cevabını Mehmet Ali Aydınlar' dan bekleyeceğine Yargıtay'dan beklenilmeli.

 Şike yaptı mı yapmadı mı? diye sormak

Madem Fenerbahçeli yöneticiler şike yapmadı sen neden ceza aldın ve tutuklandın diye adama sormazlar mı? Değil mi ki, şike yapmadın da neden CAS'taki davayı geri çektin madem haklıydın ne oldu? Kaldı ki şike ve teşvikten tutuklanan kimdi ve seni Yeni Cami önünden mi aldılar da tutuklandın diye adama sorarlar.

Ayrıca şike yapılıp yapılmadığı Yargıtay belirleyecek. Nihai kararın ardından akla kara belli olacak. Şike yapıldığı tescillenirse puan mı silinecek yoksa kümeye mi gönderilecek ona TFF karar verecek.

Mehmet Ali Aydınlar'ın da seçim vaatleri arasında bana göre kayda değer bir şey yok gibi... O da umudunu 40 yaşına merdiven dayamış Alex'e bağlamış ve ""Alex'e itibarını iade etmeyi ve kabul ettiği takdirde ömür boyu Türkiye'de yaşayacağı bir görev vaat ediyorum" diyor. Böylesine boş vaatler ile başkan seçileceğini sanmıyorum. Çünkü rakibi ayakları yere basmasa da büyük sayılabilecek projeler den bahsederken senin vaatlerin üyeler arasında kabul görmez.

Ayrıca bu kongre Fenerbahçe Genel Kurulundan ziyade 3 Temmuz süreci ve sonrası yaşananlar açısından mevcut başkanı aklama,paklama hareketi olduğu anlaşılıyor. Bu hususta adeta lobi çalışması yapılarak büyük bir gayret gösteriliyor. Bu nedenle Fenerbahçe yönetimine talip olan diğer adaylar yönetici anlamında daha dürüst, vizyon sahibi çalışkan dürüst, mert, zeki, saygılı, haramda ve kul hakkında gözü olmayan geçmişine ve değerlerine sahip çıkan HAK sevgisi sonsuz Allah tan başka kimse den korkmayan birileri olsalar dahi perde gerisindeki bazı güçler ve solist arkasındaki kişilerin spor kamuoyunu ve kongre üyelerin yönlendirmeleri ile tercihlerin eski başkandan yana olacağını düşünüyorum. 

Yorumlar
TREND HABERLER