YAZARLAR

Umut Feneri

4 gün içinde iki tane çok önemli maçta 5 gol yemesi Fenerbahçe açısından hakikaten düşündürücü ve özellikle bunların 3’ünün duran toplardan gelmesi sanki biraz antrenör kusuru izlenimi veriyor.

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Bir basketbol maçını andıran özelliklere sahip bir maçtı. Sanki iki devre değilde 4 periyotta oynandı. Maça basklı başlayan, dominant taraf Fenerbahçey’di ama ilk 20 dk bu baskıdan gol çıkarmayı başaramadılar. Ardından Celtic attı golleri.  
 
4 gün içinde iki tane çok önemli maçta 5 gol yemesi Fenerbahçe açısından hakikaten düşündürücü ve özellikle bunların 3’ünün duran toplardan gelmesi sanki biraz antrenör kusuru izlenimi veriyor.  
 
Sadece alan savunması, zaten çağdaş futbolda yerini yavaş yavaş kaybediyorken birde bunu yanlış uygulamak Fenerbahçe açısından 2 çok önemli maçta 5 puana mal oldu.
 
Volkan Şen’in beden dilinden samimiyetine çok inanmadığım sakatlığı ciddi bir şans oldu Fenerbahçe adına. Fernandao kişisel fiziki özelliklerinin avantajı ile rakibi hataya zorladı (şans golü değil!!)  ve devreye girerken, gidişatı hüsran görünen maç farklı bir boyun kazandı.

Doğru bir teknik direktör hamlesi ile ikinci yarıya Diego ile başlayan Fenerbahçe,rakibin yüksek eforlu mücadele oyununu pasla kırmayı başardı ve  oyun kontrolünü eline aldı. 45-65 dakikalar arası bu yılki en iyi Fenerbahçe’yi izledim. Sadece hücumdaki iştahı değil, dönen topları alıp baskısına devam etmesi 1.sınıf bir Avrupa takımı görüntüsü verdi.  
 
O arada 2-2’yi bulmuşken öne geçmeliydi. Çünkü rakip sinmiş Fenerbahçe’ye de ciddi bir özgüven gelmişti. Topal ve Meireles’in yorgunluğu V.Persie ve Nani’nin etksizliği,her nekadar İskoç etiketi taşısa da aslında bir İngiliz stadındaki geri dönüşün mutluluğu, yavaş yavaş takımın psikolojisini etkiledi ve Meireles - Ba değişikliği ile zaman zaman 6-3-1 gibi değişik bir sistemle zar zor bitirdi maçı Fenerbahçe.
 
Herşeye rağmen Celtic deplasmanında 1 puan iyidir. Üstelik maçın belli bölümlerinde bile olsa  bloklar arası mesafeyi kapatıp organize ataklar ile bir sistem takımı gibi oynaması gelecek adına ‘Umut’ verdi.

''Son bir not; Ülke olarak 2.Avrupa kupaları haftasını da yine toplamda 3 puan ile kapattık. Üstelik hiçbir takımımızın grubunda Avrupa’nin elit takımları yok. İki haftada alınan 6 puanın 4’ünün Beşiktaş’tan gelmesi rakipleri açısından sorgulanması gerekir..''

Yorumlar
TREND HABERLER