YAZARLAR

Rıza'nın intikamı

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Geçtiğimiz sezon Şenol hocanın Beşiktaş'tan ayrılacağının kesinleşmesinden sonra, Rıza Çalımbay bir kaç kez medya üzerinden mesaj gönderdi Beşiktaş yönetimine. Görev verilmesi halinde severek çalışacağını ifade etti açık açık. Lakin Beşiktaş yönetimi Rıza hocayı düşünmedi belki düşündüler ama tercih etmediler. Doğrusu sezon başı kuralar çekilip ilk maçın Sivas deplasmanı olduğunu görünce bu maça kayıp yazmıştım zaten. Çünkü Rıza Hoca anlık başarılar için ülkemizdeki en iyi teknik direktörlerden biriydi ve bu maçın kendisi için ayrı bir anlamı vardı. Belkide yönetime yüksek sesle verdiği mesajı bu kezde saha içinde vermek isteyecekti, nitekim tamda böyle oldu. Beşiktaş 3 yedi, 5 yemediğine şükretti. Rıza Hoca da ahını aheste aheste almış oldu. 

Rıza hocanın ligin ilk maçında Beşiktaş'a karşı bukadar motive olmasının şüphesizki mantıklı bir çok yanı var ama Beşiktaş'ın bukadar kötü bir başlangıç yapmasını nasıl izah edicez, nereden başlayacaz bilemiyorum. Konsol oyunlarında top hangi futbolcudaysa onun üzerinde enerjisini gösteren renkler vardır. Yeşil; futbolcunun kondisyonunun iyi olduğunu, sarı ve kırmızı renkler ise futbolcunun yorgun olduğunu gösterir. Beşiktaş'ta Vida ve Ruiz dışında tüm futbolcular sarı renkte başladı maça. Zaten fark 3 ile kaldıysa bunun için Ruiz ve Vida' ya teşekkür etmek lazım. 

Tek sorun şüphesiz fizik kondisyon değil. Takım top çevremiyor, futbol tabiri ile pas bağlantıları çok sorunlu. Şayet Medel dün akşamki gibi oynayacaksa acil bir şekilde 6 numaraya ihtiyaç var. Abdullah hoca pas yapan takım kurmak ister eminim ama eldeki oyuncular buna uygun değilse, farklı alternatiflere yönelmesi gerekirdi. Beşiktaş çok top dolaştırmadan direk kaleye gidecek yollar bulabilir. Tyler, Q7, Lhahic gibi oyuncular bu oyuna uygun oyuncu tipleri. Dünkü maçı izledikten sonra keşke Kagawa takımda kalsaymış diyorum. Hem akan oyunda oyun kurma beceresi üst düzeyde bir oyuncu hemde kendi kişisel yetenekleri ile direk skora katkıda bulunabilirdi.

Sonuç olarak Beşiktaş 6 yıl sonra kaybederek başladı. Abdullah hoca bir sistem hocası ve sistemini kurması zaman alacak. Karius, Atiba ve Burak takıma döndüğünde bu takımın çehresi değişir lakin bu süreçte atı alan Üsküdar'ı geçmese bari.. 

Yorumlar
TREND HABERLER