YAZARLAR

Daha çok isteyen kazandı

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Bugün maçtan önce Abdullah hocaya Başakşehir ve Beşiktaş takımlarından karma bir takımla sahaya çıkabilirsin denilseydi, eminim ilk 11de Başakşehirli oyuncu sayısı daha fazla olurdu. Beşiktaş Başakşehir dahil olmak üzere şampiyonluğa oynayan tüm takımlar içinde en kötü kadroya sahip.

Kadronun kötü olması, kötü gidişatta ilk faturanın Abdullah hocaya çıkacağı gerçeğini maalesef değiştirmiyor. Abdullah hoca da bunun farkında olacak ki, tüm teknik  doğrularını bir kenara bırakıp sadece skor odaklı bir oyun benimsedi bugün. Diaby'nin serbest oynaması en önemli seçimdi. Diaby süratli, teknik ve şütör bir oyuncu. Beşiktaş önceki yıllara göre neden daha az gol atıyor sorunun ilk cevabı şütor oyuncu eksikliği. Bugün de hatırı sayılır pozisyonlara girdi Beşiktaş ama hem kalite eksikliği hem de şütor oyuncu sayısının azlığı, skoru 1-0 da tuttu.

Fatih hocanın kafası karışık biraz. Ben genelde şampiyon kadroların korunması gerektiğini düşünürüm, Galatasaray Fatih hocanın da deklara ettiği gibi FFP yüzünden kadro değişikliğine gitmek zorunda kaldı ve maalesef bu genel kaliteyi düşürdüğü gibi takımın hem kimyasını hem de ahengini bozdu. En önemli zaafiyeti de orta sahada yaşıyorlar. Fernando ve Ndiyaye birbirleriyle uyumlu, ofansif defansif dengesi iyi bir ikiliydi. Maalesef yeni yapıda bunu hala kuramadı Fatih hoca. O yüzden sık sık sistem ve oyuncu değiştiriyor. Galatasaray ligin ilk yarısını maximum 6 puan geride tamamlar ve şampiyonlar ligi grubundan en kötü 3.lük elde ederse bence ligin ilk yarısını başarısız geçmiş olmaz.

Sakin bir derbi geçirdik, hiç bir kargaşa, kavga olmadı. Hakemi zorlayacak hiç bir pozisyon yaşanmadı. Beşiktaş 2.yarı daha iyi oynadı ve kazandı. Abdullah hoca derin bir nefes alırken, lig yarışı da daha sevimli bir hale geldi. 

Yorumlar
TREND HABERLER