YAZARLAR

Kaybedilmiş bişey yok

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

İyi teknik direktör tanımı sık sık tartışılır. Kimi teknik direktörler kendi sistemini takıma empoze eder, bazıları ise oyunculara en uygun sistemi bulur onunla oynatır takımını. Ama günün sonunda şampiyon olan başarılı sayılır. Ben Abdullah hocanın kendi tabiri ile sistemini takıma aşılama çalışmasını yanlış bulmuyorum ama yine kendi tabiri ile 3 mağlubiyet alınca tartışılmaya başlıyorsun. Çünkü burası Beşiktaş ve burada beklentiler büyük.

Dünkü Alanya maçında Abdullah hoca eski maçlara göre bir değişiklik ile başladı. 4-3-3 sisteminde ısrar etmek yerine, Beşiktaş'ın alışık olduğu 4-2-3-1' i kullandı.Ama Oğuzhan ve Ljajic okadar kötü oynadıki, okadar çok top kaybı yaptılarki, sistem çalışmadı. Üstelik dün Beşiktaş'ın karşısında sistemi, planı olan ve kazanmaya gelmiş bir Alanyaspor vardı. İlk yarı Beşiktaş'ın gol yemeden geçirmiş olması bir şanstı bence. Her nekadar topla oynama yüzdesi Beşiktaş lehine olsada, topu verimli kullanan deplasman takımıydı.

Abdullah hoca 2.yarıya egolarından arınmış bir şekilde doğru bir değişiklik ile başladı. Hiçbir varlık gösteremeyen Ljajic yerine Diaby'nin girmesi Beşiktaş'ın çehresini değiştirdi. Sistem artık 4-4-1-1 olmuştu ve mevcut oyuncu grubu bu sistemi çok doğru oynadı. Ben rakip teknik direktör olsam Diaby' i kanatta görmek isterim, çünkü kontrolü daha kolay olur. Diaby'nin serbest oynaması kontrolü zor hale getiriyor ki, hazırlanış itibariyle güzel bir gol attı.

Abdullah hocanın kendi sisteminden ziyade takıma uygun sistemi tercih etmesi kalan haftalar açısından Beşiktaş'ın lehine olacaktır. Mevcut puan tablosuna baktığımızda kaybedilmiş bişey yok. Ortada koca bir pasta var ve herkes o pastaya eşit mesafede. 

Yorumlar
TREND HABERLER