YAZARLAR

Felaket Olur!

Şu aralar Beşiktaş'ı konuşmakta, analiz etmekte çok zor. Ortalık toz duman, tabiri caizse vadiye pus hakim. Abdullah hoca ile yep yeni bir sayfa açılacak, yeni bir sistem gelecek diye beklerken,başkan istifa etti.

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Şu aralar Beşiktaş'ı konuşmakta, analiz etmekte çok zor. Ortalık toz duman, tabiri caizse vadiye pus hakim. Abdullah hoca ile yep yeni bir sayfa açılacak, yeni bir sistem gelecek diye beklerken,başkan istifa etti. Ardı ardına alınan kötü sonuçlar ile herşey bir anda berbat oldu. Ben konuya teknik açıdan bakmak istiyorum.Önümüzde bir seçim var ve en önemli konu Fikret Orman tekrar aday olacak mı? Gerçi aday olsa dahi bana sorarsanız kazanma ihtimali çok yüksek değil ama yeni başkan Abdullah hoca ile çalışacak mı görecez. Seçimin benim açımdan tek önemi; Beşiktaş'ın yeni hocası kim olacak? 

Abdullah hoca Beşiktaş'ı 4-2-3-1 sisteminden 4-3-3 sistemine geçirmek istiyor. Takım pas yapsın, topa hakim olsun istiyor.Beşiktaş'ın Abdullah hocanın yeni sistemine uygun oyuncusu yok, zaten Avrupa futbol piyasasında en sıkıntılı bölge iç oyuncusu. Bunu söyle anlatalım; bir orta saha oyuncusu düşünün orta sahanın sağında veya solunda görev yapacak, pas trafiğinin içinde olacak, sağ tarafta ise hem sağ back'in hem sağ açığın saha içinde yedeği olacak. Böyle bir oyuncu profili bulmak zor. Dorukhan'ı belki sağ iç olarak kullanabilirsiniz ama Ljajic veya Oğuzhan'ı sol içte kullanmak sağlıklı değil. İkisi de o pozisyonun oyuncusu değil. Abdullah hocanın temel felsefesi pas üzerine, Nkodu ve Diaby de istasyon olacak oyuncular değil. İkisi de atak sonlandıracak sonuç alacak isimler. Şüphesiz Abdullah hocayı 7 resmi maç üzerinden asmak doğru değil ama en azından ligin ilk yarısı itibariyle ben Beşiktaş'tan iyi oyun ve iyi sonuç beklemiyorum. 

2.Alternarif yeni gelecek başkanın Sergen Yalçın'ı getirmesi. Bi defa Sergen an itibariyle Malatyaspor'un hocası ve bir sözleşmesi var. Diyelimki Sergen de, Malatyaspor da ikna oldu, ve varsayalım Beşiktaş ardı ardına maç kazanmaya başladı ve Beşiktaş'ın havası bir anda değişti. Yine de planlaması önceden yapılmamış, altyapısı hazırlanmamış bu değişiklik uzun vadeli başarı getirmez ve bu durum Beşiktaş için felaket olur. Beşiktaş acı zehri içmeli ve Abdullah hoca ile devam etmeli, sadece bir sezon sabredilmesi halinde Beşiktaş büyük başarılar kazanacaktır 

Yorumlar
TREND HABERLER