YAZARLAR

Ortasaha 'Topal'lıyor..

Özellikle üzerinde durmak istediğim konu ise M.Topal’ın defansın göbeğinde oynaması. Topal’ın dünkü penaltısından bağımsız söylüyorum, orta standartlarda vasat bir defans oyuncusu olarak fena durmuyor.

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

İngiliz stadyumların atmosferleri her zaman zordur. Hernekadar maç Wembley’de değilse de yinede o gergin atmosferi maç içinde zaman zaman hissettik. Sadece biz değil, Alman pasaportu taşıyan Türk asıllı hakem Deniz Aytekin de bu gerginliği hissetmiş olacakki daha maçın başında 1.5’lik ofsaytı göremedi ve maça adeta yenik başladık. Bu bizim açımızdan olabilecek en kötü maç başlangıcı olmasına rağmen hızlı reaksiyon gösterdik ve golden sonraki 10 dk içinde bulduğumuz 3.pozisyonda golü bulduk. Bu ‘tarihi’ golün en önemli özelliği ise tesadüfen atılmış olmamasıydı. Yani Türkiye rakibinin üzerine bilinçli ve organize bir şekilde gidip pozisyonlar buluyordu. Kendi takımında sezon boyu 26 maça çıkmış ve sadece 1 asistlik katkı sağlamış Ozan yerine oyunu iki yönlü oynayabilen daha doğru bir isimle sahaya çıkmış olsak ilk yarıyı önde kapatabilirdik bile.

İkinci yarıya da iyi başladık ama şüphesizki Arda’nın yokluğu bizim çabuk  yorulmamıza vesile oldu. Hakan ve Oğuzhan 1.sınıf ortasaha oyuncuları lakin özellikle Oğuzhan’ın hızlı düşünen ve atağı hızlı sonlandıran bir futbolcu olması, hem baskın atak yememize hemde takımın olduğu gibi koşup çabuk yorulmasına neden oluyor. 70’li dakikalarda Fatih hoca bu yorgunluğu hissetmiş olacakki değişikliklere başladı ama değişiklikler istediğimiz katkıyı sağlamadı. Özellikle üzerinde durmak istediğim konu ise M.Topal’ın defansın göbeğinde oynaması. Topal’ın dünkü penaltısından bağımsız söylüyorum, orta standartlarda vasat bir defans oyuncusu olarak fena durmuyor. Ama Topal’ın ortasahadaki eksikliğini net olarak hissediyoruz. Ne Selçuk, Ne de Ozan, M.Topal’ın dalgakıran rolünü gerçekleştiremiyorlar. Üstelik Selçuk’un Topal’ın yokluğunda daha geriye kaçması ofansif özelliklerindende mahrum bırakıyor takımı. Ozan zaten ofansif açıdan nerdeyse sıfır katkıyla oynuyor. Bu bizim ortasahadaki üretkenliğimizi ciddi derecede düşürüyor.

2-1 geriye düştükten sonra topla tüfekle üzerine gittiğimiz İngiltere’ye beraberlik golünü atamadık maalesef ama oynadığımız futbol,kararlığımız üstelik ofsayt golü ile geriye düşmüş olmamız bizim hanemize hep pozitif yazıldı. Yani verimli ve faydalı bir hazırlık maçı oldu. Akıllarda hep soru işareti bulunan iki bölge yani kale ve forvet hattında da gördükki sorun yok. Volkan Babacan ve Cenk Tosun üst düzey takımlarda forma giyebilecek yetenekteler..

Yorumlar
TREND HABERLER