YAZARLAR

Eleştirmeyin, şapka çıkartın!

Eleştirmeyin, şapka çıkartın!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Gündem yine karışık. Fenerbahçe kazandıktan sonra gündemin normal olmasını bekleyemezsiniz. Fenerbahçe geçen sene şike yaparak kazandı diyenlere en güzel cevabı sahada veriyor. Demek ki Fenerbahçe’nin kazandığı maçlar şikeli ise Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor maçlarını da kazandığına göre onlarda bu işe alet oldular anlamına geliyor. Hiç kendilerini dışarıda bırakmaya çalışmasınlar. Diğer takımların sizden farkı nerede?

Ağlayanlar, sızlananlara bakarsak bu sene Fenerbahçe çok can yakmış. Kimileri Playoff Fenerbahçe için çıkartıldı, Playoff olmasaydı Fenerbahçe şampiyon olamazdı diyorlar. Kusura bakmayın ama playoff sezon başında belliydi. Sonradan çıkmadı. Tüm takımlar bu sisteme göre hazırlandı. Aynı durumda bütün takımlar olabilirdi. Ben şahsen playoff sistemini tasvip etmiyorum. Fakat şampiyonluk kaçarsa diye kimse kılıf aramasın.

Trabzon’da yaşanan utanç verici olaylara üzülerek şahit olduk. Şenol hoca ve Sadri Şener’in maç öncesi verdiği demeçlerden böyle olayların olacağı belliydi. Sahaya atılan yabancı maddeler, sakatlamaya teşebbüs girişimleri, adam öldürmeye teşebbüs, koridorlarda çıkan arbedelerle tarihe geçecek bir maç oldu. Fenerbahçe ile alıp veremedikleri durumlar var. Trabzon’da şampiyon olan Fenerbahçe ile zaten sorunları vardı ama artık bu iş çığırından çıktı. Bakalım kaç maç ceza alacaklar? Ceza vermediğin sürece kimse akıllanmaz. Hangi takım olursa olsun cezasını çekmeli. Özellikle iftira atarak Emre’nin ceza almasını sağlayan Zokora’ya akıl veren hocaları maç öncesinde el bile sıkmamasını tembihlemiş. Maç içerisinde de resmen öldürmeye teşebbüste bulunmasını söylemişler.

ORADA DÜDÜK ÇALIP, BU POZİSYONA KIRMIZI KART GÖSTERMEMEKTE KORKAKLIKTIR. ARTIK O DÜDÜK ÇALMAMALIDIR.

Fenerbahçe her kazandığında gündem değiştirenleri,

Fenerbahçe maç önü ve sonrası açıklama yaparak takımın psikolojisini bozmaya çalışanları,

Fenerbahçe takımının oynadığı futbolu görmezden gelip saha dışı faktörleri konuşarak program yaptığını zannedenleri,

Program içerisinde lakaytça hareket ederek izleyenleri keriz yerine koyanları,

Görüntü bile vermeden, bilgi ve belgeye dayanmadan her hafta şike ve teşvik işleyenleri KI-NI-YO-RUM

Gelelim Şampiyonluğa,

Bu hafta Şükrü Saraçoğlu stadında Fenerbahçe ile Galatasaray şampiyonluk maçına çıkıyorlar. Elbette kazananı tebrik etmek gerekir. İki takımda şampiyonluğu hak etti. Galatasaray iyi oynadı ve playofflara kadar çok iyi mücadele etti. Fenerbahçe ise bu zorlu süreci alnının akı ile geçerek şapka çıkartılması gereken bir başarı elde etti. Bu maçı bırakalım futbolcular sahada konuşsunlar. Taraftardan tek bir isteğim var. Sadece takımı desteklesinler. Fenerbahçe takımı taraftarı ile bütünleştiği zaman başarı gelir. Eğer ki rakibimiz kazanırsa da tebrik etmesini bilelim. Çirkin senaryoların kahramanı olmayalım. Kendini bilmez birkaç şahıs yine Trabzon’daki olaylar gibi olur mu? Daha beteri mi olacak gibi söylentilerle içlerindeki çirkin kişilikleri yansıtıyorlar. Centilmence ağırlandık, centilmence ağırlayalım. Spor’un SPOR olduğunu unutmayalım. Renklere ayırmayalım. Sadece takımımıza destek olalım.

İki maç iki kupa hedefi koyan Fenerbahçe eğer iki maçı da kazanır ve iki kupayı müzesine götürürse merak ediyorum daha neler olacak. Kimler ortaya ne iddialar atacak? Zaten kupasız bir sezon kapanırsa kimsenin gıkı çıkmaz. Fenerbahçe şampiyon olmasın, kupayı almasında kim alırsa alsın zihniyeti olduğu sürece bu futbol asla düzelmez.

Yorumlar
TREND HABERLER