YAZARLAR

Takım Olabilmek Önemli

Fenerbahçe transferde hızlı bir giriş yaptı. Sözleşmesi biten ve ligde kalitesi tartışılmayacak isimleri transfer etti. Caner, Gökhan, Novak, Sosa ve Mert Hakan gibi ligin kaliteli oyuncularını kadrosuna dahil etti.

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Kanat alternatifi olarak Sinan Gümüş ve Mame Thiam takıma katıldı. Yıllardır stoper mevkiinde sorun yaşayan Fenerbahçe bu yıl Lemos ve Tisserand’ı transfer ederek bu bölgede hata yapmak istemedi. Forvet için de Valencia tercih edildi ama Valencia’nın asıl forvet olmadığını biliyoruz. Erol hoca onu genel olarak kanatlarda yada ü.lü forvet sisteminde kullanacak. Akabinde kadroda olan ama bir türlü verim alınamayan Alper, Isla, Tolgay, Mevlüt ile yolları ayırdı. Sözleşmesi biten Mehmet Ekici ve Hasan Ali ile sözleşme yenilemedi. Zajc kiralandı. Jailson ve Vedat satıldı ve kulübe ciddi bir kazanç elde edildi.

İşte gelenler gidenleri sayıyoruz ya burada iyi giden işler son zamanlarda tersine gitmeye başladı. Kadro mühendisliği denen bir şey var. Alternatifi bol bir kadro kuruluyor ama aynı mevkiideki çok sayıdaki adamdan kurtulacağız derken bir bakmışsınız içi boşalıvermiş. Kanatta Ferdi, Rodrigues, Deniz ve Dirar varken Sinan ve Velencia transfer edildi. Orta sahada büyük bir kalabalık var derken Gustavo, Mert Hakan, Ozan, Sosa ve Tolga kaldı. Genç oyuncularda var Ömer Faruk , İsmail ve Oğuz Kağan gibi ama bu isimlere hocanın ne kadar güveneceği ve şans vereceğini bilemiyoruz. Oğuz Kağan’ın Konyaspor’a kiralanması da gündemde. Fenerbahçe orta sahası alarm veriyor. Lig uzun bir maraton ve kupa maçları da var. Bu oyuncuların cezalı olma durumu, sakatlanma ihtimaline karşın Fenerbahçe önlem almalı. Eğer Ömer Faruk ve Oğuz Kağan’ı oynatmayı düşünürse Erol hoca taktir ederim. İşte o zaman yeni bir transfer yapılmasını gereksiz bulurum.

Fenerbahçe orta saha oyuncularını sayarken adet olarak fazla gibi ama bence eksik. Ben Tolga ile şampiyonluk yolculuğuna çıkmazdım. O bölgeye mutlaka bir takviye lazım. Gökhan Gönül’e alternatif olsun diye Nazım transfer edildi. Gerek bu yıl gerek önümüzdeki yıllar adına iyi bir tercih ama konuşulan bonservis bedelleri doğruysa ben olsam o parayı vermem. Bu durumda Dirar’ın ayrılması da gündeme gelebilir. Vedat’ın takımdan ayrılması ile de gol atacak oyuncu kalmadı. Orta saha ve kanat oyuncuları golcülere destek verir ama sezonun gol yükünü çekemez. Valencia için yorum yapmak henüz erken ama benim gözüm tutmadı. İyi kurulmaya başlayan kadro son rötuşlarla bozulmaya başladı. Hatayspor maçında Lemos’u beğendiğimi de belirtmeliyim. Fenerbahçe’nin çok iyi iki golcüye ihtiyacı var. Frey ve Allahyar’ı takımda tutmanın anlamı yok. Satamıyorsan kiralık olarak isteyen kulüpler varsa gönderilmesi daha doğru olacaktır.

Netice itibari ile şampiyonluk parolası ile sezona başlayan Fenerbahçe’de iş Erol hocaya düşüyor. Eski ve yeni oyuncuları harmanlayarak iyi bir takım oluşturması gerekmektedir. Ne kadar iyi oyuncu alırsan al, takım olmayı beceremiyorsan asla iyi oynayan bir takım elde edemezsiniz. Zamanla oturacağını düşünüyorum ama Fenerbahçe ivedi bir şekilde iyi bir golcü transfer etmeli. Bu işi riske atma lüksleri yok.

Yorumlar 1 yorum