YAZARLAR

Korkarsan yenilirsin!

Neresinden başlayayım bilemedim. Kaç haftadır sinyalleri geliyordu ama takımın başkanı, yönetimi ve teknik kadrosu bunu görmezden geldiler. Burada elinden bir şey gelmeyen sadece taraftardır. Tepki vermekte çok haklılar.

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Neresinden başlayayım bilemedim. Kaç haftadır sinyalleri geliyordu ama takımın başkanı, yönetimi ve teknik kadrosu bunu görmezden geldiler. Burada elinden bir şey gelmeyen sadece taraftardır. Tepki vermekte çok haklılar.

Fenerbahçe’nin rakibi karşısında çıkartmış olduğu kadro asla galibiyet için yeterli değildi. Elinde devre arasında transfer edilmiş bir Falette var ama onu yedek kadroya alıyorsun ve orta saha oyuncu olan Jailson’u stoper oynatıyorsun. Bir kaç gün önce Adil Rami ile yollar ayrıldı. Elinde Falette var ve sen bu adamı oynatmayacaksan neden transfer ettin? Gustavo’nun olmadığı bir kadroda Jailson’un orta sahayı toplayabileceğini hiç düşünemedi mi Ersun hoca? Ayrıca elinde Ferdi ve Deniz varken Tolga’nın kanatta işi ne? Sezon başından beri sadece 27 dakika sahada olan Tolgay’ı ilk onbire nasıl alırsın? Çok zorda kalıyorsan Mehmet Ekici’yi oynat. Sola da Ferdi’yi koy ve en azından takıma bir cesaret gelsin. Rakibin kadrodan çekinsin. Hasan Ali’nin de böyle bir maçta riske edilmesi yanlıştı. Sezon başından beri sol bek oynatılan Dirar bu maçta sağ açık oynuyor. Oyuncuların düzenini de bozuldu.

Kadro dökülüyor.

Kaleye gelen birçok pozisyon gol ile sonuçlanıyor. Altay’ın bir Uğurcan olamadığını gördük. Birisi maç kazandırıyor, diğeri maç kaybettiriyor.

Stoperler yerlerde sürünüyor. Rami gönderildi. Falette yedek. Sadık sakat ve elinde sadece Serdar Aziz kaldı. Onun da sakatlanma veya kart cezalısı olma durumunda elinde stoper yok. Aslında ihtiyaç diye aldığın adamı da oynatmıyorsan yetersiz olarak görüyorsun. Transfer edilirken bizde söyledik o adam Fenerbahçe’nin oyuncusu olamaz diye ama madem transfer ediyorsun o zaman oynatacaksın.

Yıllardır bir sol bek alamadılar. Hasan Ali alternatifsiz oynuyor. Bu sezon sakat olduğu için yerinde sürekli Dirar oynadı.

Sağ bek için de aynı şekilde sezon başından beri dikiş tutmadı. Isla ve Dirar oynuyor. Dirar soldayken Isla sakat olduğu halde Murat’a şans verilmedi. Ozan Tufan sağ bek oynadı. Madem oynatmayacaksın Murat Sağlam’ı neden geleceğin yıldızı diye transfer ettin?

Orta saha evlere şenlik diyebiliriz. Kimi ararsan var ama aslında Gustavo ve Ozan haricinde kimse yok. Tolgay oynamadı, Ekici kadro dışıydı. Tolga kanat oynadı. Jailson stoper oynadı. Emre ise bir var bir yok. Çünkü sürekli sakatlanıyor. Zajc’a şans verilmedi. Ferdi eline geçen her fırsatı çok iyi değerlendirdi ama bir türlü oynatılmıyor. Deniz başarılı maçlar çıkarmasına rağmen o da ilk onbirde düşünülmedi. Rodrigues saman alevi gibi bir parlıyor bir yok. Şu anda da sakat. Kruse’nin asistlerine aldanmam ve ilk onbire almam. Onun olduğu maçlarda eksik oynuyor Fenerbahçe ve Kruse pozisyonları değerlendiremiyor. Ya dışarı vuruyor ya da direğe takılıyor.

Forvetlerde de Vedat sezona iyi başlamıştı ama son haftalarda sahada yok. Mevlüt kupa maçlarında gayet iyi oynuyor. Ligde şans bulamıyor.

Ersun hocanın korkak kadrosu maçın kaybedilmesindeki en büyük etkendi. Hakemi de beğenmedim. Oyunu çok durdurdu. Donk’un hareketi net kırmızı kartlıktı ama veremedi. Galatasaray’ın penaltı kazandığı pozisyonda da ise bana göre penaltı ile alakası yok. Topa müdahale ediyor ve Onyekuru’nun Jailson’a takıldığını görüyoruz. O topa yaptığı müdahale taca çıksaydı penaltı çalamazdı çünkü bunun gibi müdahaleler maç içerisinde çok kez oluyor. Onlara faul çalınmıyorsa buna da çalmamalıydı. Hakemin iyi niyetli olmadığı gerçeği vardı. Oyunu çok durdurarak oyunu soğuttu. Serdar Aziz’in hakemi koluyla itmesi de kırmızı kartlık pozisyondu. Ayrıca Feghouli’nin oyundan çıkarken sahanın karışmasına neden olan hareketleri kartsız kalmamalıydı. Onun yanına giden tercümanın izinsiz sahaya girmesi ve ortamı germesi de onun saha dışına gönderilmesi için bir sebepti. Ersun Yanal’a gösterilen kırmızı kart yersiz, Fatih Terim’e çıkarılan sarı kart da alakasızdı. Bu tür itirazlarda hocalar elbette çizgi dışına çıkabiliyor. Oyun devam ediyorken olsa anlarım ama her iki pozisyonda da oyun durmuştu.

Ersun hoca ile bu takımın bir yere varamayacağı ortaya çıkmıştır. Israrcı olmanın anlamı yok. Yönetimin de kurduğu kadrodan dolayı başarısız olduğunu tekrar belirtmeliyim.  En zor zamanlarda Fenerbahçe’nin yaptığı başarılı transfer örnekleri var geçmişte ama iki sezondur bu konuda çok kötüler. Yetersiz kadro ve korkak hoca ile bir sezon daha şampiyonluğu kaybettiler diyebilirim.

Yorumlar 2 yorum
TREND HABERLER