YAZARLAR

Eksik olan tek şey…

Fenerbahçe çıktığı 5 maçta 3 galibiyet 2 beraberlik alarak lige güzel bir başlangıç yaptı. Yeni bir takım olduğu için güzel bir başlangıç olarak tanımladığımı da belirtmek isterim. Attığı ve yediği gol sayılarına bakarsak bazı sorunların olduğunu söylemek gerekir.

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Fenerbahçe yeni bir takım ve bu yeni takım olmanın bazı zorluklarını yaşıyor. Kalede Altay güven veriyor. Defans hattında Tisserand ve Lemos ve hatta Serdar gayet iyiler. Bekler zaten Süper ligin en iyileri diye tabir edilen cinsten. Orta sahada Gustavo, Ozan ve Sosa çok iyiler. Hocanın kafasında olgunlaşmayan tek yer kanatlar olsa gerek. İleri uçta Samatta ve Cisse etkili pozisyonlara giriyorlar. İlerleyen zamanlarda belki Kemal Ademi de şans bulacak. Kanatlarda ise bir belirsizlik var. Pelkas kanatlarda da oynayacak forvet arkası da oynayacak sanırım ve bu maç maç değişecek. Aslında Fenerbahçe kadrosu o kadar zengin ki Erol hocanın ideal onbiri olmayacak. Daha fazla oyuncudan yararlanacak ve rakip takıma göre değişik onbirlerle başlayacak. Abdullah Avcı’nın Fenerbahçe kadrosu için yedek oyuncu demek yanlış olur, hepsi hamle oyuncusu yorumuna katılıyorum. Oyuncuların tamamı hamle oyuncusu ve birbirine yakın kalitede isimlerden oluşuyor.

Göztepe maçı özelinde konuşmak gerekirse takımı genel olarak beğendim. Fakat henüz birbirini tam tanımayan oyuncu grubu var. Defans hattı iyi, kale emin ellerde, orta saha üretken, forvetler çok pozisyona giriyor. İşte oyunun kontrolünü biraz eline alıp top çevirme işinde sıkıntı var. Bu karşılaşmada Fenerbahçe çok pozisyon kaçırdı. Bir yandan da Göztepe kalecisi genç kardeşimiz İrfan Can Eğribayat’ı da kutlamak gerekir. Çok güzel bir maç çıkardı. Fenerbahçe’nin çok farklı kazanacağı bir karşılaşmada buna engel oldu. Her ne kadar üç gol yemiş olsa da maçı izleyenler onun bu karşılaşmada neler yaptığına şahit oldu.

Göztepe’nin kazandığı penaltı pozisyonu ile ilgili hakemi eleştirmek doğru olmaz ama VAR hakemlerini eleştirebiliriz. Çünkü Serdar Aziz’in hiç müdahalesi olmamasına rağmen hakemi çağırmadılar. Hocam gel bir bak istersen demediler. Ayrıca Fenerbahçe’li yöneticinin maç sonu açıklamalarına katılıyorum. Fenerbahçe korner kazanıyor ve gol atıyor. Gol öncesi her defasında bu pozisyonda korner kazandı diye o pozisyonu gösterip ardından golü göstermek nedir anlamadım. Kornerden mi şüpheleri var? Fenerbahçe’nin leyhine olan pozisyonları ise bir kez gösteriyorlar. Bu işin içinde gerçekten bir sıkıntı var. Maç izlerken sizi rahatsız edici boyutta bir hal alıyor. Umarım yayıncı kuruluş bu tavrından vazgeçer.

Fenerbahçe pas trafiğini biraz arttırdığı zaman daha iyi oynayan bir takım olacak. Oyuncuların biraz birbirlerine alışması zaman alacak. Bu zaman zarfında da kaybetmemesi moral açısından da çok önemliydi. Takım ritmini arttırdıkça ve hamle oyuncuları katkı sağladıkça takım daha iyi hale gelecek.

Yorumlar
TREND HABERLER