YAZARLAR

Mahşerin 3 atlısı

Mahşerin 3 atlısı misali; Şenol Güneş, Mustafa Denizli ve Fatih Terim. Türk futbolu bir kısır döngü içinde bu teknik direktörler arasında gidip geliyor.

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Mahşerin 3 atlısı misali; Şenol Güneş, Mustafa Denizli ve Fatih Terim. Türk futbolu bir kısır döngü içinde bu teknik direktörler arasında gidip geliyor. Habire gerek 3 büyüklere gerekse Milli Takıma yazıyoruz bu hocaları. Merak ediyorum başka alternatiflerimiz neden olmuyor veya bu hocaların neden başka alternatifleri yok. 

Mesela Slaven  Bilic 2 yıl Beşiktaş’ı çalıştırdı ardından West Ham’a gitti. Şenol Güneş daha iyi 2 yıl geçirdi Beşiktaş’ta. Hatta Uefa’da çeyrek final oynayıp, Şampiyonlar ligi gruplarından namağlup çıktı. Şenol hocaya mesela neden Crsytal Palace’den teklif gelmedi?

Fatih Terim en son Milan’ı çalıştırdığında 2001 yılıydı. O zamandan beri neden ortalama bir Avrupa takımından teklif yok? Mustafa Hoca neden İran dışında bir futbol ülkesinden teklif almadı? Bu örnekler bile aslında futbolumuzun seviyesine önemli bir işarettir. Futbolumuz bir kısır döngüde ve kimse bu kısır döngüyü kırmak için bir çaba göstermiyor? 

Şenol Hoca için Milli Takım konuşuluyor bu aralar. Giderse başarılı olurmu ve olabilir ama ben Milli Takım’ın başına başarıya aç yeni nesil hocaların gelmesini istiyorum. Şenol Güneş Beşiktaş’ta mutlu, üstelik başarılı da. Taş yerinde ağırdır, Şenol Hoca’yı bırakalım. Tolunay Kafkas, Mehmet Özdilek, Ertuğrul Sağlam, Aykut Kocaman gibi isimleri alalım gündemimize. Bir şans verelim onlara, bence bunu fazlasıyla hak ediyorlar.

Yorumlar 1 yorum
TREND HABERLER