YAZARLAR

FFP’ye Dikkat!

Mali yapıların bu denli kötü olduğu Finansal Fair Play’in (FFP) takipte olduğu bu dönemde riske girip hata yaparlarsa yazık ederler. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın çok dikkat etmesi gerekiyor

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Devre arası transfer döneminde her kulüp eksik gördüğü mevkilere transfer yapacak ve yetersiz buldukları oyuncularla yollarını ayıracaklar. Bu dönemde umarım takımlarımız yine şampiyonluk uğruna büyük hatalar yapmazlar. Her yıl olduğu gibi 30 yaş üstü oyunculara milyonları dökmezler inşallah.

Mali yapıların bu denli kötü olduğu Finansal Fair Play’in (FFP) takipte olduğu bu dönemde riske girip hata yaparlarsa yazık ederler. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın çok dikkat etmesi gerekiyor. Üç kulübümüzün inadı bırakıp kendi içinde de transfer yapabilmesi lazım. Oyuncuların illaki sözleşmelerinin bitmesi ya da sözleşme fesih edilmesini beklemek yerine oyuncu takas yolunu tercih etmelerini öneriyorum. Beşiktaş Tolgay Arslan, Gökhan Töre ve Love’yi kadro dışı bıraktı ve kurtulmak istiyor. Aynı şekilde Galatasaray’da Eren Derdiyok ve Serdar Aziz’i göndermenin yollarını arıyor. Hal böyle olunca işler bir noktada tıkanıyor. Bu üç kulüp başkanı bir araya gelip bu oyuncuları ihtiyaca göre değerlendirebilir. Fenerbahçe Tolgay ve Serdar’ı istiyor. Beşiktaş’ın Şener’e talip olduğunu biliyoruz. Galatasaray’ın da bu noktada bu oyuncular içinde talip olduğu oyuncu yoksa en azından bonservis geliri edebilmesi gerekir. Oyuncuları kadro dışı bırakıp yararlanamayacaksa elden çıkartması hem bonservis geliri anlamında hem de yıllık alacaklarından kurtulma adına büyük kazanç olacaktır.

Takımların yavaş yavaş kap bildirimleri gelmeye başladı. Ligin ikinci yarısı oldukça çekişmeli geçecek. Başakşehir yıllardır hedefini kurduğu şampiyonluğa ulaşmak istiyor. Oynadıkları futbolla bunu hak ettiklerini düşünüyorum. Galatasaray ve Beşiktaş’ın ciddi takviyeler yapmaları lazım. Zaten iyi değillerdi ve kan kaybı yaşadılar. Fenerbahçe ligin dibinden yukarıya doğru çıkmak için uğraş verecek. İlk haftalar çok önem arz ediyor. Mutlaka iyi başlangıç yapmak zorundalar. Yapılacak transfer hamleleri hem maliyet bakımından FFP kriterlerine uygun olmalı hem de seçtikleri oyunculardan maksimum verim almalılar. Mevcut forvetlerle bu işin olmayacağı ortadayken mutlaka bir forvet hamlesi gerekiyor. Konyaspor’un Aykut Kocaman önderliğinde transferden uzak duracağını düşünüyorum. Aykut Kocaman her zaman mevcut oyunculardan en iyisini yapmaya çalışır. Leonard Zuta’yı kadrolarına katarak sol bek açığını da kapatmış oldular. Takımdan ayrılan Vedat’ın yanı sıra Musa ve Moke’nin de ayrılmasına kesin gözü ile bakılıyor. Çok elzem olmadıkça Konyaspor transfer yapmaz. Başakşehir’in Robinho ve Serdar Taşçı hamlelerinden sonra kadro olarak yeterli durumdalar.

Benim kişisel tahminim Başakşehir’in sezon sonunda hedefine ulaşacağı yönünde ama sakatlıkları cezaları şimdiden kestiremediğimiz için net bir şey söylemek mümkün değil. Hangi takımın transferde nasıl bir yol izleyeceğini, ligin ikinci yarısına nasıl başlayacağını tahin etmek çok zor. Fenerbahçe’nin çıkışı ne kadar iddialı olacak onu da görmek lazım. Mevcut adaylar içerisinde en güçlüsü Başakşehir olarak görünüyor. Trabzonspor’un da ciddi bir iddiası var ama hedefe ulaşabilmeleri için takım halinde bir kalite gerekiyor. Trabzonspor’u ayakta tutan 3-4 oyuncu grubu var. Bu başarıyı ligin ikinci yarısında ne kadar gösterebileceklerini bilemiyorum. Şampiyonluk yarışında çok şanslarının olduğunu düşünmüyorum.

Yorumlar
TREND HABERLER