YAZARLAR

Başakşehir'in oyun planı

Katılırsınız katılmazsınız ben ülkemizde futbolun tamamen saha içine, teknik kısmına kafa yoran, kendini her sene sadece bu konuda geliştirmeyi hedef edinmiş teknik direktörlerin başında Abdullah Avcı’yı görüyorum.

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Abdullah Avcı haftalardır her maç sonrası kazansada kaybetsede hep oyundan bahseder. Çünkü takımını şampiyon yapacak yegane unsur olarak bunu görür, bence de doğrusu budur. Bir takım sadece futbolu ile şampiyon olabilir.

Başakşehir diğer büyük kulüplerimize kıyasla ekonomik açıdan çok rahat bir kulüp. Devre arası Ronbinho’yu istediler ve aldılar. Doğrusu ben Adebayor sonrası Başakşehir’in iyi bir 9 numara ve Mossoro yerine daha kreatif bir 10 numaraya ihtiyaçları olduğunu düşünüyordum, ama Abbullah hoca Robinho’yu 9 numara pozisyonunda kullanmayı tercih etti. Bu tercih bizim ülkemizde gördüğümüz alışıla gelmiş tercihlerin dışında. Yani 4-2-3-1 sistemi yerine 4-3-3 kullanmayı tercih ediyor. 4-3-3 sistemi zor bir sistemdir ve buna uygun oyuncu bulmakta zordur. Orta sahada Mossoro ve İrfan Can’ı ve önde Robinho’yu kullanmak yani 10 numara pozisyonuna uygun 3 oyuncu ile aynı anda sahada olup organize olmak hem zor hemde emek gerektiren bir iştir.

Dün akşam ligimizin savunma konusunda en başarılı değil belki ama en hesaplı takımı Konyaspor’a karşı tabiri caizse ceza sahası içinde oynadılar. Tıpkı Guardiola’nın Bayern Münih’i gibi hep doğru futbolcuyu bulana kadar paslaştılar ve ikinci yarı zorlanmadan buldukları iki golle işi çözüp kazandılar. Aykut Kocaman bile maç sonrası rakibimiz kazanmaya çok daha yakındı ifadesini kullandı, kaldıki Aykut hoca kolay kolay mağlubiyeti kabullenmez.

Ligin bitmesine 7 hafta var, şüphesizki dananın kuyruğunun ilk kısmı haftaya kopacak. Şayet Başakşehir Beşiktaş deplasmanında kazanırsa her halukarda şampiyonluk kupasının bir tarafından tutmuş olur ama Fenerbahçe-Galatasaray maçından bağımsız olarak söylüyorum, Beşiktaş Başakşehir’i yenerse işler terse dönebilir. Ben futbolda herzaman saha içine bakarım, Başakşehir yıllardır kurduğu sistem ile her yıl üstüne koyarak devam ediyor ve bu sezon mulkat suretle şampiyonluğu hak ediyorlar. Eğer Abdullah hoca stres yönetiminde de başarılı olursa, şampiyon olurlar..

Yorumlar
TREND HABERLER