YAZARLAR

Varsa yoksa Trabzonspor

Trabzonspor’un ligdeki konumuna baktığımızda o kadar umutsuz olmaya gerek yok. Zira herkesin birbiriyle oynayacağı kritik maçlar var. Lig koptu demek bana göre doğru değil. Evet kaybolan bir hava var bu doğru ama henüz her şey bitmiş değil.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Trabzonspor’un ligdeki konumuna baktığımızda o kadar umutsuz olmaya gerek yok. Zira herkesin birbiriyle oynayacağı kritik maçlar var. Lig koptu demek bana göre doğru değil. Evet kaybolan bir hava var bu doğru ama henüz her şey bitmiş değil.

Süper Lig'in 23. haftasında Trabzonspor deplasmanda İzmir ekibi Göztepe'ye konuk olacak.

Geçen hafta kendi evinde , konuk Alanyaspor'a yenilmesine anlam vermediğimiz bordo- mavililer, yarasını sarmak zorunda. Üst üste ikinci mağlubiyetini alan Karadeniz ekibinin puan kaybına tahammülü yok.

Sosa'nın iyileşmesi ve sahalara dönmesiyle birlikte yeşeren umutlar, son maçta kursakta kaldı.

Trabzonspor'da belirgin olarak bir kadro sıkıntısı var. Transfer yasağı yüzünden devre arasında takıma takviye yapamayan, elindeki oyuncuları da satmak zorunda kalan bordo-mavililerde Ünal Karaman elindeki mevcut kadro ile yetinmek zorunda kaldı.

Kaldı ki gençlerle gayet güzel ilerlerken, bu ani performans düşüklüğünü, ciddiyetsizliğe değil sanırım nazara bağlamak istiyorum. Trabzonspor’un genç ekibiyle başarılı ilerlemesi nazara takıldı!

Göztepe'nin inişli çıkışlı performansı karşısında umuyorum ki; Trabzonspor'un hırsı galip gelip gelir.

Alanyaspor karşısındaki durağan oyun ve pes etmişliği bu maç içerisinde görmezsek eğer, Trabzonspor tekrar seri galibiyetlere başlar.

Kaldı ki; Trabzonspor’un ligdeki konumuna baktığımızda o kadar umutsuz olmaya gerek yok. Zira herkesin birbiriyle oynayacağı kritik maçlar var. Lig koptu demek bana göre doğru değil. Evet kaybolan bir hava var bu doğru ama henüz her şey bitmiş değil.

Bordo-mavililerin bir hava yakalaması gerekiyor. Bu sadece teknik heyet ve futbolcular ile olacak bir iş değil. Camia olarak herkes üzerine düşeni yapması gerekiyor.

Trabzonspor bu havayı yakalayınca başarılı olacağına inanıyorum. Oyuncuların da kendi kapasitelerine gelmeleri gerekiyor. Bir an önce başlamalı ve Göztepe maçını iyi bir şekilde tamamlamaları gerekiyor..

Yıkıcı değil, yapıcı olalım

Şayet taraftar takıma kızıp, bundan önceki skorlara bakıp küskünlüğü varsa en büyük kayıp olur. Taraftarın mutlaka takımı desteklemesi ve yanında olması gerekiyor.

Nitekim lider Başakşehir ve Galatasaray'ında puan kaybettiği maçlar oldu.

Trabzonspor'da sürekli açık aramak, kusur bulup ifşa etmek, taraftarlık olamaz. İyi işleri ve olumlu gelişmeleri de görmemiz, göstermemiz gerekiyor. Eleştiri ile muhalifliği birbirine karıştırırsak eğer, sözün değerini, tavrın ağırlığını düşürmüş oluruz. Kaldı ki; eleştiri, yıkıcı değil de yapıcı olursa faydalıdır.

Trabzonspor her takımı yenecek güçte bir takım. Önemli olan birlik beraberliği çok iyi şekilde sağlamak. Geçmişi unutup geleceğe bakmak.

Haydi 'Fırtına' göster kendini...

Yorumlar
TREND HABERLER