YAZARLAR

Vak'a Yönetimi

Malum en iyi ihtimalle sezon sonu Şenol Güneş-Beşiktaş evliliği sona erecek. Belkide sezon sonunu görmeden bile ayrılabilir Şenol hoca.

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Malum en iyi ihtimalle sezon sonu Şenol Güneş-Beşiktaş evliliği sona erecek. Belkide sezon sonunu görmeden bile ayrılabilir Şenol hoca. Asıl konumuz bu değilse de yeri gelmişken ben Şenol hocanın 4 yıllık periyotta Beşiktaş’a kazandırdıkları itibariyle çok başarılı olduğunu düşünüyorum. 2 yıl şampiyonluk, bir Uefa Avrupa ligi çeyrek finali, şampiyonlar liginde rekorlarla gruptan çıkma, Cenk,Marcelo,Tosiç,Sosa ve bunun gibi bir sürü futbolcu satışı. Bunların hepsinin altında genel olarak grup çalışması yatsada, herkes biliyorki Şenol hoca olmazsa olmazdı.

Gelelim asıl konuya; Şenol hoca Konyaspor maçında taraftar tarafından istifaya davet edildi. Herşeyden önce hem ülkemizde hem de yurtdışında taraftar profillerinin değiştiğini artık tabiri caizse endüstriyel futbolda taraftar yerine ‘’müşteri’’ geldiğini belirtmek lazım. Modern stadlar, iyi takımlar ve futbol. Siz taraftara bir ürün sunuyorsunuz ve bunun karşılığı olarakta bir para alıyorsunuz. Maç biletleri belki Avrupa liglerine göre hala uygun görülebilir ama Türkiye standartlarında ciddi derecede pahallı. Eğer siz şık bir restoranda kötü bir yemek verirseniz müşterinize, ya bir daha gelmez ya da hemen oracıkta memnuniyetsiliğini belli eder. Tabi endüstriyel futbolda olsa hala futbola bukadar  materyal bakmıyoruz. İşin içinde hala duygular ve taraftarlık gibi kavramlar var. Şenol hocaya vefasızlık yapıldı mı? Evet bence yapıldı, Şenol hoca teknik olarak tüm imkanlarını seferber etti ve giden onca oyuncuya rağmen hep takımı dik tutmaya çalıştı.

Asıl problem Şenol hocanın Milli takıma gidiş şekli. Şenol Güneş’in mukavelesi bittikten sonra Milli takımın başına geçmesi kadar daha doğal bir durum yok. Bunu kesinlikle yadırgamıyorum ama gerek Şenol hoca gerekse Beşiktaş yönetimi süreci doğru yönetemedi. Şenol hocanın kıymeti önümüzdeki yıllarda anlaşılacak, yönetimde bunu biliyor. Bir taraf beni gönderdiler istemediler demeye getiriyor, bir tarafta bakın kendi gitmek istedi biz ne yapabiliriz diyor. Uzun lafın kısası ben Türkiye’de Alex Ferguson veya Arsene Wenger modeli olmasını beklemiyorum zaten bizim futbol iklimimiz buna müsait değil ama ayrılıkları da becermek lazım. Şairin dediği gibi ‘’ayrlıkta sevdaya dahil’’ ama gelinen noktadan ne taraftar, ne Şenol hoca ne de yönetim memnun. Vaka yönetiminde sınıfta kaldık.. 

Yorumlar
TREND HABERLER