YAZARLAR

Trabzonspor'un rahatlığı Bursaspor’un gerginliği

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasının açılışında Trabzonspor deplasmanda Bursaspor'a misafir oldu.Müthiş bir mücadele içinde geçen müsabakada Trabzonspor, Bursaspor'u Abdülkadir Ömür'ün şahane golüyle 0-1 yenerek 3 puanı kazanan taraf oldu.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Bursaspor küme düşmeme mücadelesi için çabalarken,Trabzonspor ise galibiyet serisi peşinde.

İlk yarıyı değerlendirirsek;

Devre arasına 0-0 girilmesine rağmen pozisyonlar da vardı. Karşılaşmanın 13.dakikasında Yusuf'un kafa topu direkten dışarı çıkınca, gol gibi bir sonuç gelmemiş oldu.

Topla oynamada, İkili mücadelede ve rakip ceza sahasında topla buluşmada Trabzonspor'un deplasmanda dahi olsa önde olduğu görüldü. Samet Aybaba zamanı orta sahada daha fazla kişi  olan Bursaspor,bu sefer  Trabzonspor'un oyun kurmasına izin verdi. Trabzonspor sahaya iyi yerleşip, oyunu kenarlara yayınca, savunma zafiyeti gözardı edildi. Çünkü bordo-mavililer savunmada eksik kalınca, rakip takımın atağa çıkması kolaylaşabiliyor.

İlk yarının en çok akılda kalanı ise Bülent Yıldırım'ın Sosa'ya çıkan kırmızı kartın hata yapılarak sarı karta dönmesi oldu.

 İkinci yarıda ise;

Trabzonspor'un rahatlığı, Bursaspor'un gerginliği ikinci yarının özeti diyebilirim. İlk yarıya oranla pas yüzdesini artıran Trabzonspor, topu önde tutmaı başardı ve 68. dakikada Abdülkadir Ömür'le muhteşem bir gol atarak skoru 1-0'a getirdi.

Saha içerisinde ve tribünlerde iyi yönetilen bir stres vardı. Maçın 10 dakika uzamasına rağmen iki takım da bu önemli karşılaşmayı iyi yönetti ve kaldırdı. Bursaspor'un sezon içerisinde yaşadığı sıkıntıyı sahaya yansıtmaması takdire değerdi. Trabzonspor seyircisinin desteğini es geçmemek gerekirken,Bursaspor taraftarının maç sonunda Trabzonspor'u alkışlaması da örnek bir davranış oldu. 

Haftanın açılış maçı , pozisyonlu , şık gollü ve centilmenlik içerisinde geçti. Trabzospor'un oynadığı maçlardaki istek ve başarısı, genç oyuncuların skora katkısı, teknik heyet ve taraftarın desteği, seneye şampiyonluk sinyalleri veriyor.

Trabzonspor Ünal Karaman ile iyi hava yakaladı. Böyle giderse seneye çok değil 3-4 takviye ile şampiyonluğa oynar bu takım..

Sevgili okurlar kalın sağlıcakla…

Yorumlar 1 yorum
TREND HABERLER