YAZARLAR

Trabzonspor'dan kolbastı şovu

Spor Toto Süper Lig'in 27. hafatasında Trabzonspor evinde Antalyaspor'u ağırladı. Trabzonspor'un galibiyet serisi 3 maça çıkarken yenilmezlik serisi ise 5 maç oldu.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Milli takım maçları dolayısıyla 3 haftalık ara verilen ve takımların bu arayı nasıl değerlendirdikleri merak edilen bir sınav haftası gibi.

Ev sahipliğinin avantajını iyi değerlendiren bir Trabzonspor izledik ilk yarı.

Trabzonspor, hücum oyunlarında yerlesık savunmada iki kenar bekinin düşük performansı dikkat çekti. Novak ve Pereira olmadan zorlanan bir takım izledik. Antalyaspor yaptığı ilk çıkışla 9. dakikada Doukara ile deplasmanda öne geçmiş olsa da, erkenen yenen bu gol için Trabzonspor'dan umudu kesmek nankörlük olurdu. 21. dakikada Karadeniz ekibi Nwakaeme ile skoru 1-1'e getirdi ve bu golden sonra , rakip ceza sahasında daha fazla etkili olmala başladı.

 İlk yarı istatistiklerine bakıldığında;

Trabzonspor ilk gole kadar 4 kez topla buluşurken , golden sonra ise 12 kez topla rakip  ceza sahasına  girdi. .

Bordo-mavililer, atak sonlandırma ve kenardan gelme noktasında beklentilerin altında kaldı.. İbanez dağınık oyunuyla Nwakaeme'nin öne çıkmasını etkiledi ve bu durum Trabzon'u tökezletti. İlk yarı devre arasına 1-1 lik bir skorla girildi. İkinci yarıda Trabzonspor, hücum anlamında  etki isterse Abdülkadir ve Pereira  hamlesi yapabilir.

İkinci yarıda ise;

Trabzonspor, Antalyaspor karşısında adeta resital yaptı. Baskıcı oyunuyla Antalyaspor'u  fırsat vermeyen bordo-mavililer, 1-0 geriye düştüğü maçı harika bir performansla geri aldı.

Hızlı başlayan Trabzonspor 58.dakikada Ekuban ile 2-1 öne geçti. 9 dakika sonra ise finali Olcay Şahan'la 3-1 e getirerek finali yaptı derken 90+4te  Murat Cem Akpınar'dan gelen gol , Karadeniz ekibinin gençlere verdiği önemin hediyesini aldı.  Taraftarı önünde maçı 4-1 kazanan Trabzonspor'da oyuncular, Ünal Karaman ve taraftarlar alkışı hak etti.

Maçın geneli için söylenecek çok şey var. Trabzonspor, erken yediği golün morallerini bozmasına izin vermedi. Daha da hırslanarak geriye düştüğü maçı almayı bildi. Gerek genç oyuncuların özverisi, gerek Ünal Karaman'ın doğru tercihleri, maçı iyi okuması bordo-mavili takıma 3 puanı getirdi. Bu kadar dar rotasyonlu bir oyuncu kadrosundan, böylesine yetenekli gençlere fırsat veren Karaman'ı tebrik ediyorum. Trabzonsporlu taraftarlar da, maçı ekranları başında izleyen futbolseverler de umuyorum ki uzun zamandır böyle keyifli bir maç izlememişlerdir.

Yorumlar
TREND HABERLER