YAZARLAR

Trabzonspor’dan baklava tadında galibiyet

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Spor Toto Süper Lig'in 8.  haftasında Trabzonspor evinde Gaziantep BB'yi ağırladı.

Geçen haftaki galibiyetini bu hafta da sürdürmek isteyen ve zirveye oynayan Trabzonspor, maça hareketli başlayan taraftı. Deyim yerindeyse maça fırtına gibi girdi. Trabzonspor’un golcüleri iş başındaydı.

İlk yarıda, maçın 9. dakikasında gol perdesini Sörloth'un asistiyle Sturridge açtı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra rakip ceza sahasında daha fazla pozisyona giren karadeniz ekibi ilk golden 5 dakika sonra Sturridge'in  akıl dolu bir pas verdiği Sörloth ile 2-0 öne geçti.

Trabzonspor'da Sturridge'in fizik gücü yerine geldikçe daha da iyi olacağını düşünüyorum. Kalıteli ayaklar kendisini maç içerisinde yeterınce belli ediyor. İlk devrede Nwakaeme etkisizdi. İlk yarının son dakikalarında ise Uğurcan'ın kurtarışları takdire değerdi.

Gaziantep'in istatiklerine bakıldığında Trabzonspor'la arasında çok da büyük farklar olmamasına rağmen bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. Son 10-15 dakika Gaziantep daha etkiliydi, Trabzonspor geriye çekilince rakibe pozisyon vermiş oldu. Savunma zafiyeti öne çıktı. Her şeye rağmen gol yemeden 2-0'la soyunma odasına gitmek 2. yarı için ümit verici.

İkinci yarıya göz atarsak eğer;

Trabzonspor dengeli oyunu hareketlendirerek pozisyon acısından hareketli bir ikinci yarı geçirdi.  54. dakika Trabzonspor'un boşluğundan yararlanan Gaziantep, Nogueira ile skoru 3-1'e getirdi.

Sosa 75. dakikada sahneye çıkarak harika bir gol atınca, Gaziantep'in gardı düştü. Rakibin durgunlaşmasıyla ofansif anlamda coşan bordo mavililer Yusuf Sarı ile perdeyi kapattı.

Trabzonspor'da çalım sıkıntısı var. Oyunda önde olsa da gol yemesi çok ani oluyor çünkü sahada çok fazla geniş oyun oynuyorlar. Abdülkadir Parmak'ın hücum odaklı bir oyuncu olduğunu ve savunmaya yardımcı olamadığını düşünüyorum. Gecen yıldan beri savunma sıkıntısı ve gol yeme alışkanlığı sürüyor.  Trabzonspor takımı ofansif bir kadro. Defansa takviye yapmazsa ligi idare ediyor olsa da , Avrupa'da sıkıntı yaşanabiliyor.

Ancak gelinen bu noktayı kimse küçümsemesin. Trabzonspor’da inişli, çıkışlı grafikler  olabilir ama en önemli olay oyuncuların sakatlanması. Gerek Avrupa gerekse lig maçlarında dar bir kadro ile mücadele etmelerine rağmen şu an ligin zirvesinde olan bir takım var.

Geçen hafta cumartesi akşamı 4-1 gibi temiz bir skorla kapatan Trabzonspor maç fazlasıyla 284 haftadır hasret kaldığı liderlik koltuğuna maç fazlasıyla oturdu.Bu gidiş ile oturduğu liderlik koltuğuna alışacak gibi duruyor.

Değerli okurlar bir sonraki hafta buluşmak dileğiyle haşcakalın, dostça kalın...

Yorumlar