YAZARLAR

Trabzonspor’a destek olun, köstek olmayın!

Karadeniz'in gözbebeği Trabzonspor’un istikrarsız futbolu ve aldığı sonucu tartışmak henüz erken.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Karadeniz'in gözbebeği Trabzonspor’un istikrarsız futbolu ve aldığı sonucu tartışmak henüz erken.

Bordo-mavililerin hangi koşulda ligde kupada yarıştığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla biraz sabırlı olmak lazım.

Bazı mevkilerin yeri maalesef doldurulamadı.

Takımın kadrosunun korunamamasının nedeni de ekonomik sıkıntılar olduğu aşikar..

Yaşanan ekonomik sıkıntıların çözülmesi için başta Trabzon camiası, olmak üzere herkesin katkı sunması gerekirdi.

Bu kulübe sadece bir takım çevrelerin verdiği destekler yeterli değil. Herkes bu takımın başarısı için üzerine düşeni yapmalı.

Gelelim takıma,

Geçen hafta ligde Göztepe'yi yenerek 3 puan hasretini gideren Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda

Ümraniyespor tarafından saf dışı bırakılınca, ligin ilk 3 sırasına girmeye odaklanmalı.

Takımdaki sakat oyuncuların iyileşmesiyle daha da yükseleceğini düşündüğüm bordo-mavililerin moral bozmasının da anlamsız olduğu aşikar. Önümüzde daha çok maç var ve oyuncuların biraz silkelenip toparlandığı anda, takım tekrar eski havasını yakalayacaktır diye düşünüyorum.

Teknik direktör Ünal Karaman'ın sakin ve uzlaşmacı yapısı, yönetimin takımın arkasında olması oyuncuların öz güveninin en önemli temeli.

24. haftada Kasımpaşa'ya konuk olacak olan Karadeniz ekibi, bu sınavı da 3 puanlan geçerse bir hayli moral depolayacak.

Ligin ilk 3 sırasındaki takımların fikstürüne bakıldığında, Trabzonspor'un çıkışa geçmemesi için hiçbir neden göremiyorum.

TARAFTAR DESTEĞİ OLMAZSA OLMAZ

Trabzonspor’u bugüne kadar hiç yalnız bırakmayan büyük Trabzonspor’un büyük taraftarları, sevdanızı bir adım daha ileri taşımanız için sizi, önümüzdeki maçlarda da destek olmaya davet ediyorum.

Teknik heyet ve futbolculara gelince; genel kabul gören anlayış ile naçizane tavsiyem, takım ruhu her şeyden önce bir histir. Bu his takıma ait olmayı ve takımı benimsemeyi gerektirir. Dolayısıyla takım ruhu anlayışına ulaşmış oyuncular; sevgi, saygı, anlayış, yardımlaşma ve aitlik gibi duygularla takım ruhunu güçlendirmelidir. Kişilerin başarısı takım ruhunda kendini bulmalı, her başarılı olan kişi takımda bulunan diğer kişiler tarafından takdir edilmeli ve onun başarısıyla gurur duyulmalıdır. Takımda bulunan herkes birbirini tamamlamalı ve bir bütünlük oluşturmalıdır.

Takım ruhu anlayışına bir şablon gibi oturan: "Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz içindir” sözü unutulmamalıdır.

Trabzonspor, sen anlı şanlı şampiyonluklar ile adını spor tarihine altın harfler ile yazdırmış bir efsanesin. İstanbul dukalığına son veren Anadolu takımısın, taraftarın seyircinle şerefli mazinle, sen büyüksün Trabzon. 

Trabzonspor, geçmiş sezonlarda olduğu gibi bundan sonra da sahada 11+1 kişiyle mücadele  edeceğin ortada... Başka takımlara  'VAR' olanlar sana yoksa da sen inancınla, tarihinle ve bitmez aşkınla oyna ve kazan.

Yorumlar
TREND HABERLER