YAZARLAR

Trabzonspor yense bi türlü yenmese bi türlü..

Trabzonspor, Süper Lig'in 26. haftasında BB Erzurumspor'u deplasmanda 1-0 yenmenin sevincini yaşayamadı. Nitekim bordo-mavililer Avrupa kupalarına katılmak, mavi-beyazlılar ise ligde kalmak için mücadele veriyordu. Trabzonspor Erzurumspor’u yenemese puan kaybı yaşayacak ve zirveden uzaklaşacaktı. Yani aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık misali...

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Trabzonspor deplasmanda, BB Erzurumspor'a konuk oldu.

Büyük takımlara karşı gösterdiği performansla dikkat çeken Erzurumspor karşısında,direncini koruması gereken bir Trabzonspor var. 

İlk yarıya baktığımızda; 

Sosa'nın yaptığı top kayıpları dikkatimi çekti. Trabzonspor birbirine çok uzak oynadığı için oyunu açamıyor. Tempolu pas yok  ve koşu yoktu. Trabzonspor takım halinde değil, bireysel oynadı. Hücumda elbette ki becerili işler yapılıyor fakat oyunun genel bütününde bir birliktelik yoktu. Trabzonspor'un bu kadar dağınık oynaması, rakibin kaleye çok kolay gelmesine ve şut için alan bulmasına neden oldu. Hatta dönem içinde ilk yarının en çok şutunu Trabzonspor karşısında çeken bir Erzurumspor vardı. Top oynama oranında ise Trabzonspor'un yüzdesi , ev sahibine orala biraz daha fazlaydı. Trabzonspor'un oyuna ortakmış gibi görünmesinin nedeni, öndeki yetenekli oyuncuları. Sosa ve Abdülkadir'in yakın oynaması gerekiyordu. 

Daha fazla isteyen taraf Erzurumspor gibi görünürken, ilk yarıda soyunma odasına 0-0 lık eşitlikle gidildi. 

İkinci yarıda ise; 

Trabzonspor ikinci yarıya daha baskılı başladı. Birbirlerine daha yakın oynayan ve ilk yarıdaki problemi ortadan kaldıran bordo-mavililer, saha yerleşimindeki değişikliğin mükafatını skorboard'a yansıttı. Erzurumspor 'un ceza sahasında daha fazla yer tutan Trabzonspor, pozisyona girmeyi de başarmış oldu. 

Bir topu direkten dönen bordo-mavililer  64. dakikada Nwakeme ile 1-0 öne geçti. Özellikle 2. yarıda cabuk oyunda cok fazla pozisyon bulan bir Rodallega vardı. İlk yarıdan daha doğru oynadı. İkinci yarıda doğru yerleşim ve doğru pozisyonlar Trabzonspor'un kazanmasının  en büyük nedeniydi. Deplasmanda altın gibi 3 puanı aldı. 

Trabzonspor ,son 5 deplasmanda ilk kez kazandı ve kalesinde gol görmedi.

Alınan bu sonuçla birlikte Trabzonspor 40 puanla 4. sırada bulunurken, Erzurumspor, 17 puanla düşme potası içinde 17. sırada yer alıyor. Temennim odur ki; dadaşlar, kalan 8 maçı alırda kümede kalma mücadelesini mucizelere bırakmaz. 

Sevgili okurlar haftaya görüşmek ümidiyle... 

Yorumlar
TREND HABERLER