YAZARLAR

Trabzonspor sahasında tökezledi

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Trabzonspor evinde Gençlerbirşiği'ni ağırladı.

Deplasmanda Fenerbahçe ile oynadığı maçın sonrasında milli arada ruhsal dinlenme arayan bordo-mavililer seyircisi önünde kazanmak için sahaya çıktı. Karadeniz ekibi, fiziksel olarak dengede oynayan ve çok adamla hücum etmeyi seven bir takım olsa da, pas kaybı ve geri dönüşlerde eksikleri nedeniyle, maçı 2-2 eşitlikle maçı tamamlamış oldu.

Maçın ilk 45 dakikasına baktığımda;

Yusuf'un takımdan ayrılmasıyla direncinde ufak bir düşüş yaşayan bordo-mavililer, bu maça da sakatlık yaşayan Abdülkadir Ömür'den yoksun çıkmak zorunda kaldı.

Maça başlayan taraf konuk takım Gençlerbirliği oldu. Ardından topa daha fazla sahip olan Trabzonspor, rakip ceza sahasında daha fazla görününce Novak'ın muhteşem kafa vuruşuyla 1-0 öne geçti.

Gençlerbirliği sağ kanattan hızlı çıkınca, ceza alanı ön çizgisine paralel gönderilen topu Stancu gole çevirdi  ve 45. dakikada skoru 1-1'e getirdi.Uğurcan'ın bu pozisyonda yapabilecek hiçbirşeyi kalmadı. Gençlerbirliği ise gole gideceğinin sinyallerini 35. dakikada vermişti. Trabzonspor'un orta sahadaki direnci  kırılnca, Sosa da yerini değiştirip sağa geçince takımın düzeninin bozulduğunu düşünüyorum.

 Maçın ilk 10 dakikası çok ortada geçti. Daha sonra Trabzonspor'un tempoyu artırdığını görmüş olsak da, ilk yarıda maç, beklediğimiz oyun kalitesinin altında kaldı.

Gençlerbirliği savunmada oturup bekleyen bir takım değil, Trabzonspor orta saha hakimiyetini kuramayıp  boşluklar vermeye başlayınca Gençlerbirliği atağa çıkmaya başladı.. Trabzonspor'da olmaması gereken çok basit top kayıpları gördük.

Oyun ne kadar tempolu gitse de oyuna tempo veren deplasman takımı Gençlerbirliği oldu. Rakip takımın Trabzonspor'u iyi analiz ettiğini düşünüyorum çünkü Novak'ın arkasında bıraktığı boşluğu, Gençlerbirliği çok iyi değerlendirdi.

İkinci yarıya baktığımda;

Trabzonspor oyuna hızlı başladı ve rakıp yarı sahasında daha fazla hakimiyet kurdu.

 57. dakikada penaltı kazanan bordo mavili takım, Sorloth'un golüyle skorunu 2-1'e getirdi.

Gençlerbirliği son bölümlerde son derece etkiliydi. Trabzonspor savunmasındaki boşluğu affetmeyen Ankara ekibi,dakikalar 84'ü gösterdiğinde, Sessegnon'un golüyle deplasmanda durumu 2-2'ye getirdi. 3 maçta 0 puan almış bir takım olan Gençlerbirliği, 2 kez geriye düşmesine rağmen maçı bırakmadı ve tehditkar bir oyun oynadı. Trabzonspor'un iç sahada bu kadar etkisiz kalabileceğini beklemiyordum. Oyun içerisinde sakatlıklar yaşamış olsa da kaliteli oyunculara sahip bir takım. Bu kadar kopuk ve boşluklar vererek, özellikle de stoper değişikliğinden sonra yapılan mecburi değişikliğe bakınca , orta alanda yediği baskı da eklenince  Ünal Karaman'ın bu yönde bir oyuncu değişiklik yapmasını tercih ederdim. 

Bu tarz maçlarda 2 defa öne geçmesine rağmen, 3-4 tane daha atması gereken bordo-mavililer, maçı koparması gerekirken etkisiz kaldı . Gençlerbirliği, bordo-mavililerın oyun disiplininden kopmasıyla birlikte, deplasmanda olmasına rağmen, sahaya daha güvenli bir yerleşimle durumu hakimiyet altına almış oldu.  Milli maç arasının Trabzonspor'a yaramadığını bu akşamki maçla görmüş olduk.

4 gol ve kaçan net fırsatlarla birlikte, iki takımın da kazanabileceği bir maçtı. Ev sahibi attı, konuk takım kovaladı, ev sahibi dengede kaldı, konuk takım saldırdı.. Maç eşitlikle sona erdi.

 Trabzonspor, Süper Lig'de 1 maç tökezlemiş olsa da, eksikliklerini görmesi açısından belki de 1 puana şükür etmesi gerekiyor. 

Değerli okurlar haftaya görüşmek dileğiyle.. Hoşçakal

Yorumlar
TREND HABERLER