YAZARLAR

Trabzonspor bu gidişle şampiyon olacak!

Trabzonspor son yıllarda görülmediği bir şekilde lig mücadelesi veriyor. Mali yönden ve bazı oyuncuları ile problem yaşamasına rağmen bordo-mavililer bu gidişle şampiyon olacak gibi

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Trabzonspor evinde kardeş ve komşu takım Çaykur Rizespor'u ağırladı.

Trabzonspor ile Çaykur Rizespor, dün Trabzon’da oynadıkları maçla birlikte ligde 35. kez karşı karşıya geldiler.

Ligin devre arasına girecek olmasıyla birlikte puan cetvelinde son sırasından kurtulmak isteyen rakiple, zirveye oynayan ev sahibi karşı karşıya geldi. Ligin zirvesindeki Başakşehir'in berabere kalarak puan kaybetmesini fırsata çevirmek isteyen bir Trabzonspor göreceğiz.

İlk yarıyı değerlendirecek olursak;

İki takımda topun arkasına geçince hata kollamaya başladılar. Hücum etkili olmadı. Onazi'nin sakatlanması Trabzonspor'u etkiledi çünkü Rize'nin oyununu bozan bir oyuncuydu.

Trabzonspor'un Çaykur Rizespor'un karşısında üstünlüğü sürüyor.Trabzonspor maçı kazandığı takdirde psikolojik olarak da şampiyonluk yolunda iyi bir moral toplayacak. Bordo mavililer , ilk yarıda oyun anlamında pek etkisini koyamamış olsa da ikinci yarıda pek sıkıntı çekecek gibi durmuyor. Abdulkadir ve Yusuf'un performansı oyunu değiştirirken, Rodallega etkisiz kalıyor. Trabzonspor kaptığı topu rakip yarı sahasına götürmede daha başarılı oluyor ve 24. dakikada bunun ödülünü de alıyor.

24. dakikada Novak ve Abdülkadir işbirliğiyle Trabzonspor golü buldu ve soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Trabzonspor'du. Rakip ceza sahasında fazlaca pozisyon bulan ve hızlı atağa çıkan bordo-mavililer 67.dakikada Abdülkadir'in golüyle skoru 2-0'a getirdi. Bu skorun verdiği özgüvenle daha da organize bir oyun sergileyen Trabzonspor ilk yarının etkisiz oyuncusu Rodallega ile 79. dakikada skoru 3-0 'a getirip kendi kalesinde boşluklar verince 84.dakikada golü yedi.  Pastanın çileğini ise 90+3'te şık bir golle Nwakaeme yerleştirdi ve Karadeniz derbisini 4-1 gibi net bir skorla Trabzonspor kazanarak  Süper Lig’in ilk yarısını galibiyetle kapattı.

Alınan bu sonuçla birlikte Trabzonspor  29 puanla 2. sıraya yükselirken, Çaykur Rizespor 12 puanla son sıradaki yerini korudu.

Sonuç olarak; Trabzonspor son yıllarda görülmediği bir şekilde lig mücadelesi veriyor. Mali yönden ve bazı oyuncuları ile problem yaşamasına rağmen mecburiyetten oluşturulan takım son maçlarda büyük bir gerçeği ortaya çıkardı, adeta eski günlerine döndü.Bordo-mavililer bu gidişle şampiyon olacak gibi...

Yorumlar
TREND HABERLER