YAZARLAR

Trabzonspor avantajını koruyamadı

Trabzonspor, İstanbul'da ilk yarıyı Kasımpaşa önünde 2-0 önde bitirdi. Kasımpaşa son haftaların en etkili oyununu oynadı ama goller Trabzonspor'dan geldi.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Trabzonspor deplasmanda Kasımpaşa'ya konuk oldu.

İlk yarıyı değerlendirirsek;

NWAKAEME KALİTESİ

Trabzonspor, İstanbul'da ilk yarıyı Kasımpaşa önünde 2-0 önde bitirdi. Kasımpaşa son haftaların en etkili oyununu oynadı ama goller Trabzonspor'dan geldi.

Defansta kalabalık olan ve topu hızlı çevirip pozisyon bulan ekip Kasımpaşa'ydı. 

Kasımpaşa kontrol altında görünürken, her pozisyonda yaşadığı bireysel hatalar takımı geri çekti. Trabzonspor, Kasımpaşa'nın defans sorununu çözerek 30. ve 45+2. dakikada Nwakaeme ile golleri kaleye gönderdi. İlk yarıda bordo-mavililerin deplasmanda topla oynama yüzdesi, ev sahibine oranla daha yüksekti.

Diğer yandan, Ünal Karaman'ın da hakkını vermek lazım. Trabzonspor rakip kaleye çok hızlı çıkıyor. Elindeki oyuncuları iyi kullanan Karaman, rakibin durumunu da iyi analiz etmiş görünüyor. Bu hızlı çıkışa Sosa'nın etkisi de tartışılmaz. Oyuncu gününde olunca, kişisel beceri de işin içine girince Nwakaeme harika goller attı. Defansif alandan hücuma geçişte Abdülkadir'in yeteneği ve Sosa'nın hızlı ayakları Trabzonspor'u uçurabilir diye düşünüyorum. 2. goldeki verkaç pozisyonu çok kaliteliydi.

Trabzonspor'un işine gelebilecek bir ikinci yarı olmalıydı. Kasımpaşa'nın kırılganlığını kırmak gerekiyordu ki böylece  2. yarı bordo-mavililer için daha moralli geçsin. Trabzonspor'un duygusal dalgalanmaları 2. yarı etkisini göstermeseydi, büyük oranda maçtan galip ayrılabilirlerdi.

İkinci yarıya baktığımızda;

BİREYSEL HATANIN TELAFİSİ YOK

İkinci yarı Trabzonspor'un merkezi, ön tarafı iyi besleyemeyince ve Kasımpaşa iyi kapanınca oyunun kontrolü ev sahibine geçti.

Trabzonspor iyi başladığı maçta karşılıklı ataklar olsa da yeterince pozisyon buldu fakat Kasımpaşa, ilk golü bulduktan sonra rakip kaleye daha fazla yerleşti. Ligde uzun süredir düşüşte olan ev sahibi, 63. dakikada bordo-mavililer karşısında skoru 2-1' getirdi. Maçın sonlarında penaltı kazanan ve penaltıyı  Trezeguet'le gole çeviren Kasımpaşa ,şeytanın bacağını Trabzonspor karşısında kırıp 1 puanı almış oldu.  Karadeniz ekibi, kazanabileceği maçtan 1 puanla ayrılmış oldu.  Penaltı'da VAR'a gidilmiş olsa da penaltı değildi demek çok zor.  Fiziksel ve zihinsel yorgunluğun ötesinde, sen Trabzonsporsun ve yeterince tecrübeli oyunculara sahipken, son dakikalarda yapılan bir hata yüzünden alınacak maçı elde vermek elbette üzücü  oldu.

Maçın geneline bakıldığında, Trabzonspor topu biraz daha koruyup saklasaydı 3 puanı kesinlikle evine götürebilecekti.  Ancak bireysel hatalar veya şanssızlık.. Ne olursa olsun giden 2 puana üzülmek yerine, deplasmanda alınan 1 puana sevinmek sanırım daha sağlıklı olacaktır. Trabzonspor taraftarına da ayrı bir  parantez açmak gerekiyor. Takımlarını son dakikaya kadar destekleyen taraftara da teşekkür edilmeli diye düşünüyorum. 

Devre arasında rahatsızlanan Kasımpaşa teknik direktörü Mustafa Denizli'ye de geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Yorumlar 1 yorum
TREND HABERLER