YAZARLAR

Trabzonspor adım adım zirveye ilerliyor

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Trabzonspor deplasmanda Konyaspor'a konuk oldu. Deplasmanda kazanarak 3 puanı aldı.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Trabzonspor  deplasmanda Konyaspor'a konuk oldu. Deplasmanda kazanarak 3 puanı aldı.

İlk yarıya baktığımda;

Geçen haftaki performansı çok eleştirilen Trabzonspor, deplasmanda 3 puan almak için gittiği Konya'da Sorloth'la birlikte 1-0 öne geçti. Sörloth'un boş geçmediği maçlardan biri olarak aklımızda kalacak bir ilk yarı izledik.  Uzun dönemdir galibiyet alamayan Konyaspor, özgüvenini kaybetmiş bir görüntü sergiledi. Sezon basından itibaren iyi bir golcüye sahıp olsaydı evinde maçı kazanma şansı olabilirdi. Evinde 8 maçtır kaybeden bir ev sahibi görüntüsü izledik.

İkinci yarıda ise;

Üst üste 3. Deplasmandan galip gelen bir Trabzonspor izledik. Üst sıralara emin adımlarla tırmanan ve son maçı evinde oynayacak olan bordo-mavililer ilk devreyi iyi bir puanla bitirecektir diye düşünüyorum. Geçen hafta Denizlispor yenilgisi olmasa, liderlik için iyi bir avantaj yakalayacaktı. Savunmadaki oyuncuların performansı Trabzonspor'u zorladı. Abdülkadir ve Sturridge'nin olması Ünal Hoca'nın elini güçlendirdi ve yedek kulübesinin güven vermesine neden oldu. Geçmiş sürece bakınca dar kadronun mücadelesi ve fedakârlığı Trabzonspor'un bugüne gelmesine büyük katkı sağladı. Evdeki puan kayıpları demoralize etse de deplasmanda sergilenen performans ümit veriyor.

Skoru yakaladıktan sonraki oyun dengesi hücumcularla oynarız, atak oynarız, savunmayı da topa sahip olarak yaparım düşüncesi bazen savunmayı aksatıyor ve buna çözüm bulmak gerekiyor. Skoru yakaladığınızda bir şekilde kapanarak kaleyi korumak gerekiyor fakat bordo-mavililerde bunu yapabilecek oyuncu yok.

Nwakaeme ve Abdülkadir Trabzonspor'un lokomotifleri diye düşünüyorum.

Trabzonspor adına kazanmak çok önemliydi. Bu maçı da kaybetseydi belki daha ciddi sıkıntılar olabilirdi. Mikel biraz ağır kaldığı için Ünal Hoca erkenden almış olsa da, yükün çoğunluğu Nwakaeme'ye kaldı.  Oyun anlamında hocayı eleştirmiyorum. Takım halinde birlik ve beraberlik galibiyeti getirdi. Konyaspor'a gelince, belki biraz daha ciddi ele alsalardı maçı, defansa yapılacak takviyeler olsaydı maçı berabere de bitirebilirlerdi. Pozisyon bulamalarına rağmen maçı kaybettiler cünkü rakip takımla olan kalite farkı bariz ortadaydı.

Konyaspor 15 puanla 14. sıradayken, Trabzonspor 29 puanla 3. sıraya  sıraya yükseldi.

Yorumlar
TREND HABERLER