YAZARLAR

Şampiyonluk kadar değerli

Beşiktaş Antalya’dan şaşalı bir skor ile döndü. Kagawa’nin göz kamaştıran performansı, Dorukhan’nın emekleri, Ljahiç’in orkestra şefi misali organizasyonu, Q7’nin yokluğunda Lens’in hırsı, pas oyunu. Kısacası herşey harikaydı ama bunlardan daha önemlisi Beşiktaş’ın ligdeki konumu.

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

4 büyükler için söylenmiş büyük bir yalan var futbolumuzda; Şampiyon değilsen başarısızsın. Özellikle bu sezon bu klişenin nekadar doğru olmadığına şahit oluyoruz. FFP yakamıza çökmüşken, Başakşehir en yakın rakibi ile arasındaki farkı 8 puana çıkarıp şampiyonluğa koşuyorken, lig 2.liği en az şampiyonluk kadar önemli hem Beşiktaş hem de Galatasaray için. Bu bağlamda Beşiktaş’ın Antalyaspor deplasmanındaki performansı çok kıymetli.

Doğrusunu söylemek gerekirse Beşiktaş’ın bu sezon şampiyon olması sadece mucize olur ama bu lige havlu atması gerektiği anlamına gelmez. Beşiktaş ligi 2.sırada bitirip seneye şampiyonlar liginde mücadele edebilir. Hatırlarsanız yine en son Beşiktaş bunu başarmıştı. Fenerbahçe şampiyon olmuş tek ön eleme ile şampiyonlar ligine katılmış, Beşiktaş ise Ertuğrul Sağlam döneminde Zürih’i Delgado’nun golleri ile geçmiş ve ülkemiz 2 takımla şampiyonlar liginde mücadele etmişti.

Şampiyonlar liginde mücadele etmek, ekonomik, sosyal ve teknik açıdan sizi direk bir üst basamağa çıkarıyor. Transferleriniz kolaylaşıyor, futbolcularınız daha motive çalışıyor. Ekonomik açıdan ayak bastı parasından tutunda, aldığınız her puana kadar faydası oluyor. Ben Beşiktaş’ın en azından lig 2.liğini kovalamasını, ve seneye şampiyonlar liginde mücadele etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu sezon lig ikinciği, şampiyonluk kadar değerli..

Not: Yazıp yazmamakta çok tereddüt ettim. Tolgay Arslan Beşiktaş’ta mücadele ettiği 4 yıl boyunca hem aynı pozisyonda kendi takım arkadaşlarına göre hem de rakip takımların 8 numaralı oyuncularına göre çok vasat bir performans sergiledi ve bir şekilde Beşiktaş’tan ayrıldı. Ayrılırken haksızlığa uğramışta olabilir, hatta bu konuda haklı da olabilir. Lakin Beşiktaş arması içinde Türk bayrağı barındırır, dolayısıyla Tolgay’a konuşurken 2 kez düşünmesini öneririm.

Yorumlar
TREND HABERLER