YAZARLAR

Şampiyon kim olur?

Süper ligde son 20 yılda ligin bitmesine 8 hafta varken 8 puan önde olan her takım sezonu şampiyon olarak bitirmiş. Başakşehir şampiyon olamaz ise bunu bir istisna olarak yazacağız

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Süper ligde son 20 yılda ligin bitmesine 8 hafta varken 8 puan önde olan her takım sezonu şampiyon olarak bitirmiş. Başakşehir şampiyon olamaz ise bunu bir istisna olarak yazacağız. 8 hafta kala 8 puan önde olup 5 hafta kala puan farkını 3’e düşürmek Başakşehir’in de hesapladığı bir durum değildi kanımca ama artık işler karıştı. Galatasaray, Başakşehir gibi ‘’Şampiyon olma ihtimali kendi elinde olan’’ takım ünvanı kazandı. Bu çok büyük bir motivasyon kaynağıdır. Burak Yılmaz harika bir gol attığı Sivasspor maçı sonrası ‘küçük bir ışığın peşinden gidiyoruz’ demişti, o küçük ışık bile Burak özelinde Beşiktaş’ı bukadar motive ediyorsa varın Türkiye kupasında finale yükselmiş Galatasaray’ın motivasyonunu siz düşünün.

Peki 5 hafta kala neler olabilir, bizi nasıl bir tablo bekliyor ve ihtimaller neler?

Doğrusunu isterseniz bende herkes gibi matematik şansı olsa bile Beşiktaş’ın sezonu en önde kapatmasını çok ihtimal dahilinde saymıyorum. Beşiktaş’ın bu hafta evinde oynayacağı Ankaragücü maçı dışındaki maçları çok zor. Hem Beşiktaş bu süreçte 5 te 5 yapamaz, hemde yapsa bile Başakşehir’in extra puanlar kaybetmesi gerekiyor ki bunu da birazdan konuaşacağız.

Şüphesiz ki kördüğümü çözen 33.hafta Galatasaray-Başakşehir maçı olacaktır ama ben Galatsaray’ın bu hafta oynayacağı Konyaspor maçınında çok zor geçeceğini düşünüyorum. Galatasaray tek bir oyun planı olan ama olan planını da tam kadro olduğu takdirde en iyi uygulayan takım. İdeal 11’i ile çıktığı her maçın favorisi Galatasaraydır fakat bu hafta takım kupa mesaisi yapmış olduğu için kısmen yıpranmış olacak. Özellikle haftaya oynanacak Beşiktaş derbisini düşünerek belki kısmi rotasyona gidecek Fatih hoca. Ben Aykut Kocaman gibi kurt bir hocanın bu durumu değerlendirebileceğini ve Galatasaray’ı yenebileceklerini düşünüyorum. Maçın ilk çeyreğinde Galatasaray gol bulursa ibre sarı kırmızılılar lehine döner, başka türlü 3 puan gelmesi kanaatimce zor olacaktır.

Başakşehir de ise Galatasaray maçı öncesi en zor sınav 31.hafta Sivasspor karşılaşması. Doğrusunu isterseniz, geçen hafta Beşiktaş’a karşı oynayan Sivasspor’u orta sınıf İtalyan takımlarına benzettim. Mükemmel bir savunma kurgusu ile üst düzey konsantrasyonla oynadılar. Şayet Burak’ın mükemmel duran top golü olmasa Beşiktaş yenemezdi onları. Abdullah Avcı’nın Sivasspor’u çözecek hamleler düşünmesi şart. Bunun içinde kendisine önerim sırtı dönük oynayabilen, stoperleri bloke edecek ve top tutabilicek Adebayor ile başlamasıdır. Robinho 10 numara poziyonunda bu maç özelinde daha yüksek bir performans sergileyebilir.

Galatasaray sakatlık ve cezalı oyuncular sebebiyle  kadrosunda zafiyet yaşamaz ise şampiyonluğun en büyük adayıdır ama kendi maçlarını kazanamazsa zaten yapacak bişey kalmıyor. Bunun içinde en önemli maç kalan haftalara bakıldığında Konyaspor maçı gibi duruyor. Galatasaray özellikle özgüvenli, ,iyi bir oyunla Konyaspor’u geçerse benim her iki kupada da favorim Galatasaraydır.

Yorumlar 1 yorum
TREND HABERLER