YAZARLAR

Olmadı Trabzonspor

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında, Trabzonspor evinde Aytemiz Alanyaspor'u ağırladı.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Geçen hafta deplasmanda Galatasaray'a konuk olan ve 3-1'lik bir skorla mağlup olan bordo-mavililer, evinde daha güvenli hissediyor.

Taraftar desteğiyle maça hızlı ve yüksek tempoda başlayan taraf bordo-mavililerdi.İlk 45 dakikada gol sesi çıkmadı. Abdülkadir'le rakip kalede yaratılan tehlike dışında akılda kalan bir pozisyon yok diyebilirim. Maçın geneline bakıldığında topla oynama yüzdelerinde Trabzon'un üstünlüğü dikkat çekerken,  Ünal Karaman, gol yollarındaki kısırlığı nasıl çözecek merak konusu.

İlk yarıyı değerlendirirsek;

Alanyaspor savunma anlamında eksik olmayınca,bu Trabzonspor için problem oldu. Trabzonspor'un pas yüzdesi rakip sahada yapılan paslardan oluşması çok güzel fakat Alanyaspor savunması önde olunca, bordo-mavililer içeri girmekte zorlandı. Trabzonspor'un topu kanatlara yayması, açık oynaması gerekiyor çünkü yüksek toplarla oynayan bir takım değil. Rakibi hücum anlamında tehdit etmek gerekiyor. Abdülkadir ve Sosa bunu başarabilecek oyuncular. Rodallega'da aynı şekilde. Trabzonspor , Alanyaspor'lu Ozan'ın maça kattığı hareketi kontrol altına alırsa, kücük kücük oyunlarla topu kaleye gönderme şansı var. Ünal hoca sıkışan merkez oyununu değiştirirse ikinci yarı bordo-mavililer adına umut vaad ediyor.

İkinci yarının başlangıcında ise  ;

Bulduğu pozisyonu iyi değerlendiren Alanyaspor, topu bordo-mavililerin filelerine yollayınca maç 1-0'a geldi.

Trabzonspor kazandığı penaltıyı gole çeviremedi.Penaltılarda Rodallega ısrarını anlamak mümkün değil. Son 7 penaltının 4 tanesini kaçıran bir Rodallega gerçeği ver Trabzonspor'un önünde. Belki gol olsaydı, maçın seyri değişecekti. İkinci yarı Alanyaspor'un hakimiyetinde geçti çünkü Trabzonspor moral olarak geriledi. Trabzonspor gardını düşürünce, bulduğu her boşluğu değerlendiren Alanya 2. golünü de bulmuş oldu.

Zirveyi ilgilendiren bu haftalarda verdiği tavizle birlikte Trabzonspor önündeki şansı elinin  tersiyle itmiş  oldu. Ünal Karaman tercihlerini mi sorgulamalı, oyuncuların formdan düşüş nedenlerini mi araştırmalı bilemiyorum ama, ligin üstü sıralarında yer almak ve Avrupa'da mücadele etmek gibi bir gaye varsa, Trabzonspor bir an önce kendini toparlamalı.

Maç sonucuyla birlikte Trabzonspor 33 puanla 6. sırada..

Yorumlar 1 yorum
TREND HABERLER