YAZARLAR

Hiç kimse engel olamayacak Trabzonspor şampiyon olacak!

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Trabzonspor Gençlerbirliği deplasmanına konuk oldu.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

İlk yarıyı değerlendirdiğimde;

Karşılıklı akınlar ilk yarıda gol getirmedi.  Gençlerbirliği'nde Nadir'in gol kaçırdığı pozisyon sonucunda net bir pozisyon görmedik.  İlkyarıyı ikiye bölersek maçın başında ev sahibi atak başladı fakat ilk yarının sonlarında Trabzonspor’un baskısını gördük. Trabzonspor orta sahasında sıkıntı olduğu görülüyor. Savaşçı bir oyuncuya ihtiyaç olduğunu  düşünüyorum o bölgede.  Trabzonspor ilk yarıda beklentinin altında kaldı diye düşünüyorum. Maç ilerledikçe oyuna hakim olma görüntüsünün ikinci yarıda artacağını düşünüyorum. Hüseyin hocanın elinde yeterince alternatifi olduğunu düşünüyorum. Bu maçta devreye giremeyen oyuncularından Sosa'nın oyundan alınması gerektiğini düşünüyorum. İlk yarı itibariyle Sörloth'u besleyebilecek bir oyuncu görünmüyor saha içinde.

Fenerbahçe maçından altın gibi 3 puan çıkartan Trabzonspor'un, maç eksiği olmasına rağmen deplasmanda bu maçı kazanması gerekiyor. ilk yarıda daha geniş kadroyla, topa rakibinden daha fazla sahip olan bordo-mavililer, şut açısından pek iç açıcı istatistiklere sahip değildi. Bu kadar üst düzey oyuncuyla rakip sahaya şut çekilmediğinde puan beklemek zora giriyor. Nwakaeme'nin biraz içeri girip sut çekmesi gerektiğini düşünüyorum. Vuruş kalitesi yüksek oyuncuların, hücum çalışmasını  geri planda yapmaması gerekiyor. İkinci yarıda yapılacak hamle Sörloth'u beslemeli.

İkinci yarıyı değerlendirdiğimde;

Trabzonspor'un kontrolünde geçen bir 5 dakika izledik. Rakip kaleye daha çok giden, sahaya daha dengeli yerleşen ve atağa çıkan bordo-mavililerin golü geç bulduğunu düşünüyorum.

79. dakikada penaltı kazanan Trabzonspor'da Sosa topu filelere yollayarak bordo-mavilileri 1-0 öne geçirdi.

Sörloth2un asistiyle,83. dakikada  Nwakaeme'den harika bir gol gelince Trabzonspor, skoru 2-0'a getirerek oyununu rahatlattı.

16 gol 6 asistle skora en çok katkı veren oyuncu Sörloth, Trabzonspor’un transfer başarısıdır.

Maçın son dakikalarında kartlar havada uçuştu.. Rakibini iten Sörloth kırmızı kart gördü.

Sonunda kazanan Bordo mavililer oldu. Deplasmanda 3 puanı cebine koyan Trabzonspor, zirvenin sahibi olmak için ne kadar çalıştığını oynadığı oyunla göstermeye devam ediyor.

Süper Lig Cemil Usta Sezonunda şampiyonluk ihtimali

Trabzonspor 35 yıllık şampiyonluk hasretinin acısını haşin bir şekilde çıkaracak gibi görünüyor.

Lig şampiyonluğunu İstanbul dışına taşıyan ilk Anadolu takımı olan Trabzonspor, 35 yıldır şampiyonluk hasreti çekiyor.

Bordo-mavililer, 1983-1984'te Ahmet Suat Özyazıcı döneminde yaşadığı şampiyonluğun ardından o tarihten bu yana geçen 35 sezondur şampiyonluk kupasını müzesine getiremiyor.

Bu sezon tüm engelleri aşıp ağır ve emin adımlar ile şampiyonluğa doğru ilerliyor.

Trabzonspor bu sezon şampiyon olur mu? sorusuna olur diyorum. Ben şahsen çok inanıyorum, camia ve oyuncu grubu da inanıyor. Trabzonspor’un bu gidişatı taraftara bunu hissettiriyor. O enerjiyi şimdiden taraftara hissettiriyorlar. Ayrıca neden olmasın.

Yorumlar
TREND HABERLER