YAZARLAR

'Fırtına’nın savurduğu Aslan son anda kurtuldu

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Trabzonspor evinde Galatasaray'ı ağırladı. Galatasaray'ın kötü gidişinden pay çıkartmak isteyen Trabzonspor, galibiyet serisini sürdürmek istedi. Ancak bordo-mavili ekip Aslan'ı tam avlamıştı ki 90. dakikada elinden kaçırdı.

İlk yarıyı değerlendirdiğimde;

Maça iki taraf  tempolu başlasa da topla oynama ve ikili mücadele istatistiklerinde Galatasaray daha  önde görünürken, rakip kaleye atak konusunda Trabzonspor'un genç oyuncuları daha seriydi. Genele baktığımızda iki takım da dengeli oyun peşinde. 

Trabzonspor Pereira ve Sörloth ile çok net iki pozisyonu değerlendiremedi.  Keyifli bir ilk yarı değildi.  İki tarafta orta sahayı geçmeye çalışıyor. Galatasaray üçlü alanı kapatmaya çalışırken, Trabzonspor, rakibe oynayarak orta sahayı geçmeye çalıştı. Sosa'nın  Mikel'e yakın oynamak oynamaya çalışması zaten durumu özetliyor. Galatasaray  kadrosunun, Trabzonspor'lu oyunculara göre yas ortalamasının fazla olması, oyun gidişine nasıl etki edecek merak konusu. 60. dakikadan sonra yorulan bir rakip var.

İkinci yarıda ise;

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf ev sahibi Trabzonspor oldu. Dakikalar 51'i gösterdiğinde , duran toptan gelen ortayı tamamlayan Sörloth ile bordo-mavililer 1-0 öne geçti.  Öne geçen ev sahibi kalesine yaslanınca Galatasaray'a pozisyon imkanı verdi.  Galatasaray'ın zirve yarışından kopacağını düşünmüyordum. Fatih Terim sinekten yağ çıkardı diyebiliriz. Ünal Hoca'nın pozisyonları okuyamadığını düşünüyorum. Bütün pozisyonlar Nwakaeme'nin topu ezmesiyle hüsrana uğradı.

Hücum bölgesinde Sörloth yalnız bırakıldı.  Galatasaray rakip kaleye bu kadar fazla gelirken, Trabzonspor'un geriye çekilmesi. Galatasaray'ın rahat hücumuna imkan sağladı. Muslera takımını kurtarırken, Fatih Terim'in tecrübesi sahadan 1 puanla ayrılmasını sağlarken, Ünal Hoca'nın 1 puana tamam demesi beni düşünüdürdü. Nwakaeme’nin ve Yusuf Sarı'nın düşük performansı beni hayal kırıklığına uğrattı. Yusuf Sarı ne kadar topu alıp gitse de , bitirişleri çok eksik. Galatasaraylı oyuncular bu maç içerisinde Trabzonsporlu oyunculardan daha fazla fizik gücüne sahipti. Trabzonsporlu oyuncular 1 hafta dinlenmelerine rağmen beni hayal kırıklığına uğrattı.  Kontrataklara çıkan bir Trabzonspor, maçı bu şekilde bitirmemeliydi.

Trabzonspor , Galatasaray'ın baskısını kaldıramadı ve Muslera'yı geçemedi. Dakikalar 90'ı gösterdiğinde Nagatomo'dan Galatasaray'ın golü geldi.  Nagatomo'dan Falcao golü geldi.

Uzatmalarda Trabzonspor geriye yaslanınca, Galatasaray daha fazla rakip sahada boy gösterdi. Ve aslan son dakikada kurtuldu, Trabzonspor ile Galatasaray 1-1 beraber kaldı!

Yorumlar 1 yorum
TREND HABERLER