YAZARLAR

Fırtına savuruyor 5'te 5 yaptı

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Trabzonspor evinde, Evkur Yeni Malatyaspor'u ağırladı.Trabzonspor, Yeni Malatyaspor'u 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 yenmeyi başardı.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Son haftaların en formda takımlarından birisi olan bordo-mavililer böylece üst üste beş maçını kazanarak içinde bulunduğu sezonun en uzun galibiyet serisini yakaladı. İşte bu sebeple Trabzonspor cephesinde keyifler oldukça yerinde.

İlk yarıyı değerlendirirsek;

Abdülkadir ve Sosa'nın performansına Yusuf'un pek etkisi yoktu. Bireysel oynandığı zaman, gole gitmek zorlaşıyor.  22. dakikada Ömer Şişmanoğlu'nun attığı golle 1-0 geriye düşen ev sahibi Trabzonspor, 31. dakikada Nwakaeme ile skoru eşitlese de, elbette ki beklentiler bu yönde değil.

Maçın geneline batığımızda hareketli bir oyun bekliyorduk. İki takım da skoru korumaktan ziyade, öne geçmek için çabaladı. İlk golü Trabzonspor bulsaydı, ilk yarı çok daha farklı bir sonuç görebilirdik. 

Orta sahada pas yapmaya yönelik bir durum vardı. Hücuma yönelik bir ilk yarı izleyemedik. Trabzonspor'un geri dönüş çıkışlarında zorlanması da bu oyunun bir etkisi.

İsabetli pas oranlarına baktığımızda Trabzonspor'un oranının yüksekliği göze çarpıyor.

İki takımın da oyun yapıları birbirlerine benzıyor. Tek farklılıkları Trabzonspor merkez hücumu doğru oynarken, Malatyaspor ise kenarlardan uzun oynayabiliyor.

İkinci yarıya baktığımda;

Ünal Karaman'ın genç oyunculara verdiği fırsatı, taraftarı da destekleyince ortaya güzel sonuçlar çıkıyor. Oyuncu tercihlerine baktığımda, Yusuf yerine Rodallega'nın oyuna girmesiyle maç biraz daha hareketlendi.  Yusuf performans olarak kendi kapasitesinin altındaydı fakat yine de çabaladı.

Mustafa Akbaş'ın 76. dakikada kırmızı kartı görmesiyle, etki alanı düşen Malatyaspor biraz geri çekilince, Nwakaeme'nin müthiş ortasıyla harika bir gol atan Rodallega 80.dakikada skoru 2-1 yaparak karadeniz ekibini  öne geçirdi. Rodallega'nın maça kattığı enerjiye bakınca, her daim sahada olması gerektiğini düşünüyorum. Oyun  konsantresi dağılmadan,hedefe yönelen ve çabuk çıkan bir oyuncu olması, Trabzonspor açısından büyük şans. İki takımda defansif değil ofansif bir maç oynadıkları için keyifli bir futbol müsabakası izlemiş olduk.

Bu sonuçlar birlikte E.Yeni Malatyaspor 38 puanla 5. sıradeyken, Trabzonspor 49 puanla 4. sırada bulunuyor.

Maç sonunda Trabzonspor haftayı 3 puanla kapattı.

Maçın hoşbir detayı da, her iki hoca da bir zamanlar formalarını giydikleri takımların teknik direktörlüğünü yapıyorlar.

Kalın sağlıcakla...

Yorumlar
TREND HABERLER