YAZARLAR

'Fırtına' Kasımpaşa'yı gole boğdu

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Trabzonspor evinde Kasımpaşaspor'u ağırladı. İkinci yarının ilk maçını evinde oynayan Bordo mavililerde moraller yerindeydi.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Trabzonspor evinde Kasımpaşaspor'u ağırladı. İkinci yarının ilk

maçını evinde oynayan Bordo mavililerde moraller yerindeydi. Ünal Karaman ayrılığının ardından, yeni

Teknik direktörü Hüseyin Çimşir eşliğinde maça çıkan Trabzonspor'un göstereceği performansı merakla bekliyordum.

Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Kasımpaşa, Trabzonspor'u Avni Aker'de 6-0'lık skorla mağlup etmişti. Bordo mavililer, bir önceki sezonda yaşadığı hezimetin  bir nevi intikamını almış oldu.

İlk yarıyı değerlendirdiğimde;

Maça hızlı başlayan taraf ev sahibi Trabzonspor oldu. Evindeki maçlarda daha durgun olduğunu bildiğimiz Trabzonspor , dakikalar 25'i gösterdiğinde Sosa'nın golüyle 1-0 sıfır öne geçmişken, 2 dakika sonra maçı bos geçmeyeceğini düşündüğüm Sörloth'un kafa vurusuyla skoru 2-0'a getirdi. Sörloth 13. Lig golünü atmış oldu. Daha bu golün sevinicini yaşarken 29. dakikada Nwakaeme'nin ayak ucuyla ceza sahası içindeki şık golü gelince tribünler haliyle coştu. Buradan da anlıyoruz ki devre arası Trabzonspor'a iyi gelmiş.

İlk yarı hiç pozisyon vermeyen bir Trabzonspor izledik. Kasımpaşa yeni oyuncularının birbiriyle uyumsuzluğu devam ediyor. Yediği goldeki hatalar hep aynı.

Trabzonspor’da Hüseyin hoca takımı çok değiştirmedi ama oyuncular daha hızlandı diyebiliriz.

Karadeniz ekibi problem çözme konusunda rakiplerinden daha önde.

Sosa problemi çözmüş oldu, öncesinde Trabzonspor'un çok iyi olduğunu söyleyemeyiz. İlk 45 dakikada bulduğu 3 gol ev sahibini öne iterken, rakibi de baskıya zorladı. Kasımpaşa ise baskı yaptıkça daha fazla hata yaptı.

İkinci yarıda;

İkinci yarıya da hareketli başlayan taraf ev sahibi Trabzonspor oldu. Kasımpaşa'nın defans oyuncusu

Fernandes 2. sarı karttan kırmızı görüp takımını 10 kişi bırakınca, Trabzonspor'un rakip ceza sahasında

etkinliği arttı. 55. dakikada gelen Sörlth'un ikinci golüyle bordo-mavililer skoru 4-0'a getirdi. 61.dakikada gol perdesini açan Sosa oyundan çıkarken yerine Abdülkadir girdi.

Kasımpaşa ilk yarıda direkt kaleye oynayan bir oyun sergilerken, kırmızı kart görüp 10 kişi kalınca rakip kaleye gitmekte zorlandı.

Dengeli oynamaya devam eden Trabzonspor'un 83. dakikada Nwakaeme'den, kendisinin 2. , takımının 5. golü gelince Trabzonspor farkı açtı. Kasımpaşa'nın düşen direnci karşısında kendisini yormadan rakip kaleye giden Trabzonspor 83.dakikada Sörloth'un 3. golüyle skoru 6-0 yaptı ya maçın fişini çekmiş oldu.

Sötlühth bu maçta attığı gollere ilk hat trick'ini de yapmış oldu.

Trabzonspor bu maçta yaptı baskının karşılığını gol olarak aldı. Sosa, Sörloth ve Nwakaeme izleyenlere

adeta resital sundular. İstemenin, emek vermenin karşılığı olarak 6 golle evinde 3 puanı alan

Trabzonspor, taraftarını mutlu etmeyi bir kez daha başardı.

Teknik Direktör Hüseyin Çimşir Trabzonspor'la ilk maçında farklı bir galibiyet aldı ve Trabzonspor kariyeri müthiş başlamış oldu. Umarım bundan sonrası da aynı şekilde devam eder ve Trabzonspor zirveye emin adımlarla çıkar.

Yorumlar