YAZARLAR

Fırtına Karakartal'ı Savurdu

Spor Toto Süper Lig'in 6 hastasında Trabzonspor evinde Beşiktaş'ı ağırladı. Kazananın çok şey kazanacağı , kaybedenin çok şey kaybedeceği bir maçtı. Taraftarı önünde toparlanmak ve 3 puanı hanesine yazdırmak isteyen Trabzonspor maça hayli iyi hazırlanmış görünüyor. 3. haftadan sonra da 3. galibiyetini aldı.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Spor Toto Süper Lig'in 6 hastasında Trabzonspor evinde Beşiktaş'ı ağırladı.  Kazananın çok şey kazanacağı , kaybedenin çok şey kaybedeceği bir maçtı. Taraftarı önünde toparlanmak ve 3 puanı hanesine yazdırmak isteyen Trabzonspor maça hayli iyi hazırlanmış görünüyor. 3. haftadan sonra da 3. galibiyetini aldı.

Maçın ilk yarısına baktığımda;

Topla oynama yüzdesi ve pas oranlarında, konuk takım Beşiktaş'ın istatistikleri daha önde iken, oyun kurmada Trabzonspor daha takım halinde göründü. Daha akıllıca oynayan taraf kazandı.

Ceza alanı ortası Dorukhan uzaklaştırmak isterken topu kendi ağlarına gönderdi ve bordo-mavililer 1-0 öne geçti. Dakikalar 41'i gösterdiğinde Abdülkadir'den gelen topa Sosa uzak mesafeden çok sert vurarak rakip filelerle buluşturdu ve bordo-mavililer ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. Sosa'nın bu sezon ligde Trabzonspor formasıyla ilk golü oldu. 

Beşiktaş'ta defans ve kanatlar problemli. Boyd ve N'kodou uyumsuz bir görüntü sergiliyor ve Burak Yılmaz'a kimse top taşıyamadığı için gol yollarında sıkıntı yaşanıyor.

Bu kadroda tek kanatla oynayan bir Trabzonspor izledik. İlk yarının yıldızı Sosa ve Nwakaeme diye düşünüyorum. Çok tempolu olmasa da ilk yarıyı 2-0 kapatan, isteyen ve çok koşan bir takım vardı. Trabzonspor Beşiktaş'ın üzerine gelmesini bekledi ve bu planla atağa çıkarak golleri buldu.

İkinci yarı Beşiktaş Burak Yılmaz'a top servisi yapmadığı takdirde bu oyunun dönme şansı yok.

İkinci yarıya baktığımda;

Trabzonspor tempo olarak düşmüş gibi görünse de Beşiktaş’ın temposunun yükselmesine izin verdi tekrar atağa çıktı.

66. dakikada Sörloth'un attığı gol ofsayt gerekçesiyle sayılmayınca Var sistemine gidildi . VAR odasından gelen görüntüyle gol geçerlilik kazandı ve Trabzonspor skoru 3-0'a getirdi. Sörloth'un bordo-mavililerde bu sezon 3. golü.

Bu golden sonra Beşiktaş biraz toparlanır gibi oldu. Oyuna Güven'in girmesiyle Burak Yılmaz'ın güvenı de yerine geldi ve Caner'in kornerden gönderdiği topu dakıka 79'da Güven gole çevirince skor3-1'e geldi.

Geniş alanda çok etkili bir isim olan ve ilk yarının yıldızlarından biri dediği Nwakeme 88. dakikada sahneye çıktı ve ayak içiyle uzak köşe topu göndererek bordo-mavilerin skorunu 4-1'e getirdi.  Geçen sene başlayan değişimle birlikte , birbirini  tanıyan ve oynama alışkanlıkları olan Trabzonspor, kadrosunun sahaya koyduğu takım ruhuyla 3 puanı hanesine yazdırdı.

Beşiktaş 16. sıraya geriledi ve Trabzonspor puanını 9'a çıkararak 4. sıraya yerleşmiş oldu.

TRABZON’DA BEŞİKTAŞ TRİBÜNÜNDE “YÖNETİM İSTİFA” SESLERİ

Beşiktaş'ta taraftarlar başkan Fikret Orman ve teknikyönetime tepki gösterdi. Bazı Siyah-beyazlı taraftarlar, "Yönetim istifa" şeklinde tezahürat yaptı ve yönetimi ıslıklarla protesto etti..

3 PUANDAN DAHA FAZLASI..

Trabzonspor'un Beşiktaş'ı 4-1 mağlup ettiği karşılaşmayı taraftarlar büyük keyif ile izledi. Bu sevinç maçtan sonra saha dışında da sürdü. Bordo-mavili takım o kadar eksik olmasına rağmen Beşiktaş’ı resmen perişan etti.

Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu çok heyecan duyduğum statlardan birisi. Güzel bir atmosferi tribünü ve seyircisi var. Ayrıca Trabzonspor taraftarını izlemek çok keyifli oluyor. Bence iyi bir maç, iyi bir skor oldu, karşılıklı ataklar olan... Trabzonspor’u tebrik ediyorum. Beşiktaş takımını da centilmence oyunlarından dolayı tebrik ediyorum.

Sayıları 300-500 kadar Beşiktaş taraftarları sanki Vodafone Arena stadında oynuyorlarmış gibi hiç susmadan tezahürat yaptılar. Aralarında bazı holiganların çirkin ve ahlaksız tahrikkar hareket etmelerine karşın, 25 -30 bin civarındaki Trabzonspor taraftarları ise büyük olgunlukla maçı izleyerek spor magandalarının çirkinliğine alet olmadı.

Değerli okurlar bir sonraki yazıda buluşmak ümidiyle… Dostça kalın hoşçakalın…

Yorumlar 1 yorum
TREND HABERLER