YAZARLAR

Umutlar kaybedilmemeli...

Her türlü olumsuzluğa rağmen dünkü maça dair bir kaç kelam etmek gerekirse; Trabzonspor bu sezon kendi evinde Galatasaray ve Fenerbahçe’yi oyun olarak ezerek yendi.

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Şampiyon kim olursa olsun, sezon sonu şampiyonluk klibi yapıldığında bu haftayı vurgulayarak anlatacağız. Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor’dan hangisi haftayı 3 puanla geçmiş olsa kendini bir adım öne atabilirdi ama bu 3 takımda altın tepside Başakşehir’e ikram ettiler şampiyonluğu. Pek tabiki sezonun bitmesine uzun bir zaman var ama Başakşehir sahip olduğu avantajı derinleştirerek devam ettiriyor.

Sezon başı Beşiktaş üzerine konuştuğumuzda; Beşiktaş’ın forvet bölgesinde sıkıntıları olduğundan bahsetmiştik. Lakin zaman geçtikçe yanıldığımızı görüyoruz. Sadece forvet değil, başta defansın göbeği olmak üzere, kanatlar ve orta sahada da ciddi sorunları var Beşiktaş’ın. Bu sadece saha içindeki sorunlar bide saha dışı sorunlar var. Parasını alamayan oyuncular yüzünden Beşiktaş gerek Ulusal basında gerekse Uluslararası basında imaj kaybediyor.

Her türlü olumsuzluğa rağmen dünkü maça dair bir kaç kelam etmek gerekirse; Trabzonspor bu sezon kendi evinde Galatasaray ve Fenerbahçe’yi oyun olarak ezerek yendi. Trabzonspor’un ortasaha ve forvet hattında gıpta edilecek bir kadrosu var. Altyapıdan yetişmiş Abdülkadir ve Yusuf yıldız gibi parlıyor adeta. Nazar değmesin Türk futbolunun önümüzdeki 10 yılına damga vuracaklar. Sosa ve Rodellega gibi aidiyet duygusu gelişmiş oyuncular ile hızlı organize olup sonuca gidebiliyorlar. Beşiktaş’ın kendi evinde 2-0 geriye düşüp maçı çevirmesi şüphesiz çok önemli. Beşiktaş’ın bir tarafı coşkuyla hevesle mücadele ederken bir tarafı da futbolu bırakmış gibi. Beşiktaş’ta tıpkı Yusuf ve Abdülkadir gibi Dorukhan ve Güven parlıyor. Güven belki hala istenilen seviyede değil ama sahip olduğu potansiyeli özverisi ile sahaya yansıtırsa o da akranları gibi çok başarılı olacak.

Beşiktaş ve Trabzonspor maçları her sezon çok çekişmeli ve heyecanlı geçer. Bu iki takıma genel olarak bukadar kötü bir sezon geçiriyorken bize yaşattıkları heyecan için teşekkür etmek lazım ama sonuç ikisi açısından da sağlıklı değildi. Beşiktaş büyük bir değişim geçirmek zorunda. Bu sezon şampiyonluk zor ama Şenol Güneş’i motive bir şekilde takımın başında tutmayı başarabilirlerse önümüzdeki yıllarda başarı yine çok uzak değil, dolayısıyla umutlar kaybedilmemeli..

Yorumlar
TREND HABERLER