YAZARLAR

Tudor'un hataları

İkinci yarı üstelik geriye de düşmüşken Gomis’i oyundan almak skandal düzeyinde bir antrenör hatası oldu Tudor için.

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Ersun Yanal doğru koşullarda motive olduğunda Türkiye’de şampiyonluk potansiyeli olan her takımı şampiyon yapabilecek potansiyelde bir teknik direktör. Son dönemlerde demotiveydi görevine son verildi. Rıza Çalımbay ise şampiyonluk potansiyeli olan hiçbir takımı şampiyon yapacak potansiyelde değil ama Rıza hocanın da başka hünerleri var. Rıza hoca rakip analizi ve rakibe önlem alma konusunda belkide yerli antrönerler içinde 1.sırada ama lokomotif takım oluşturabilecek kapasitesi yok.  Yani Rıza hoca akut dönemde günü kurtarmak ve taraftar ile barışmak için en doğru seçenek. Bu açıdan Trabzonspor yönetimi doğru bir karar vermiş gibi görünüyor lakin şampiyonluk istiyorlarsa vizyonu daha geniş, tecrübeli, futbol aklı bir üst düzeyde bir teknik direktör ile çalışmaları şart.

Maça gelince; Tudor’un birbirinden küçük nüanslarla ayrılan 4 aynı tip oyuncuyu birlikte sahaya sürmesini anlamış değilim. Tolga Ciğerci bu sezon attığı 5 gole rağmen ne sol açık,nede sol iç oyuncusu. Tolga benim gözümde gelişim göstermeye açık  bir 6 numara. Ama Galatasaray zaten gelişim göstermiş iki tane 6 numaraya sahip. Hem Ndyaye hem Fernandao oyunu iki yönlü oynayabilen iki önemli ortasaha. Belhanda’nın yokluğunda Ndyaye’yi 10 numara pozisyonunda kullanacaksa Selçuk’un da takımda kendine yer bulması normal ama her halukarda sol açıkta yetenekli,hızlı, top taşımayı bilen Rodrigez ilk 11’de olmalıydı. Üstelik Trabzonspor 1.bölgede baskı ile başladı maça. Bu baskıyı kırmayı  başarıp çıktığında pozisyonda buldu Galatasaray. Rodrigez ile atak sonlandırma ihtimali daha yüksek olabilirdi. Feghouli kırmızı kart görünce  Galatasaray’ın rakip kaleye gidebilen en önemli kozuda elinden gitmiş oldu.

İkinci yarı üstelik geriye de düşmüşken Gomis’i oyundan almak skandal düzeyinde bir antrenör hatası oldu Tudor için. Galatasaray uzun top kullanıp, Gomis’in indireceği toplara  2.bölgede yapacağı baskı ile (ki sahadaki mevcut oyuncular bu plana çok uygundu) pozisyon ve goller bulabilirdi. Ama Gomis çıkınca bu ihtimalde ortadan kalkmış oldu. Trabzonsporunda oyunu iyi yönettiğini rakibe oyunun hiçbir anında galibiyet umudu vermediğini belirtmek lazım. Hem doğru futbol oynadı hemde ikinci golü bulmak için sürekli rakibini kendi sahasına itti. Yusuf Yazıcı gibi bir maestrosu var üstelik. Türkiye’de mevcutta oynayan en iyi 10 numara değilsede en yetenekli olduğu kesin. Rıza hocayı da bir noktada tebrik etmek lazım, eksiklere rağmen Abdülkadir ve Sosa’yı kenarda bırakmak kendi adına radikal bir karardı ama planları tuttu ve Trabzonspor çok haklı bir galibiyet aldı.

Yorumlar
TREND HABERLER