YAZARLAR

Sıkı tutunun

Ersun hocanın gelişi ile heyecanlanan Fenerbahçe taraftarları yine büyük hüsran içerisindeler.

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Ersun hocanın gelişi ile heyecanlanan Fenerbahçe taraftarları yine büyük hüsran içerisindeler. 18 maçta 3 galibiyet, 8 beraberlik ve 7 mağlubiyet ile 17 puan alan takımın oyuncuları bu formayı hak etmiyorlar. Bu kadar vurdumduymaz, bu kadar silik bir futbolun izahı olamaz. Bu oyuncu grubu ile devam edilirse ciddi ciddi ligin son haftaları ecel terleri dökülecek. 18 maçta 1 puan ortalaması bile tutturulamamışken yönetimin bu kadar sessiz bekliyor olması da düşündürücü değil mi?

Ligde son 16 haftaya girilirken puan cetvelinde 15.sırada olan bir takımın diğer takımların istemediği oyuncuları transfer etmeye çalışmasını da hayretler içerisinde takip ediyorum. Bu takımın futbolcu izleme havuzunda yüzden fazla oyuncu olduğu söylenmişti. Galatasaray’ın kadro dışı bıraktığı Serdar Aziz’i al tamam ama seni Serdar kurtarmayacak! Beşiktaş’ın kadro dışı bıraktığı Tolgay’ı al ona da tamam ama bunlar ancak hamle oyuncusu olabilir. Takımın bu kötü gidişatını Serdar ve Tolgay ile toparlayamazsınız! Bakın git gide takım daha kötüye gidiyor. Ümraniyespor seni içerde dışarda yeniyor. Bu takımı kendi sahasında yenmek bu kadar kolay olmamıştı. Rakiplerin ayakları titrerdi. İyi de oynasa kötü de oynasa sahada kaybetmeyen bir Fenerbahçe vardı. Bir takım kötü oynayabilir, kupadan da elenebilir ama bu şekilde olmamalı…

Ali Koç efsane olmak için geldi ve taraftarın onu nasıl bir coşku ile başkan yaptığını herkes biliyor. Ali Koç’un ilk yapması gereken şey Comolli ile yolları ayırmak olmalıdır. Bugün tanınan ve bilinen oyuncuların transfer yetkisini bana verseniz bende yaparım bu görüşmeleri. Hatta hiçbir bilgi ve deneyimim olmamasına rağmen fm oynayarak bile bu kulübe genç yetenekler kazandırabileceğimi düşünüyorum. Bu işe kendini adamış gençler var. Araştırıyorlar ve kendilerine oyuncu havuzu oluşturuyorlar. Fenerbahçe kulübünün scout ekibi ne yapıyor? Kimi buldular? Comolli’nin bu takıma hangi transferde ne faydası oldu? Slimani, Frey, Ayew, Berke, Barış, Sadık yada Reyes transferlerinin hangisinde o havuzdan yararlandık yada Comolli’nin başarısından söz edebiliriz?

Comolli için şöyle başarılı, böyle iyi adam dediler. Madem o kadar başarılıydı, ikili ilişkilerini kullanıp niye bir tane ses getirecek transfer yapamadı? Hakan Bilal Kutlualp ve Sadettin Saran bile oyuncu getirdiğinde yer yerinden oynardı. Comolli’nin aldığı oyuncular ortada ve bu oyuncu grubu ile alakalı ben yanlış düşünüyorsam söyleyin.

Devre arasında yapılması beklenen transferler yapılmadı. Moses, Ümraniye maçını tribünden izledi. Durumun vahametinden korkup vazgeçmezse iyi bir kanat alternatifi olur ama yine de takımı kurtarmasını beklemeyin. 18 hafta sadece 1 gol atabilen Slimani ve 3 gol atan Frey’e ne kadar güvenebilirsin? Bu isimlere birde Soldado’yu eklediniz mi toplamda 3 forvetin attığı gol sayısı sadece 5! Galatasaray’da beğenilmeyen Eren Derdiyok bile 13 maçta 7 gol atmış. Gerisini siz düşünün.

Transfer döneminin bitmesine sayılı günler kaldı. Beklerseniz son haftalarda sıkı tutunmak icap edecek. Yazık edersiniz… 

Yorumlar
TREND HABERLER