YAZARLAR

Sezonun hatası

Yusuf’a yaptığı faule benzer bir hareketi Trabzon meydanında yapmaya kalksa muhtemelen güvelik güçleri tarafından ‘adam yaralamaya teşebbüsten’ göz altına alınırdı

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Bunu Trabzonspor maçından bağımsız iddia ediyorum; Galatasaray’da kalitesi yüksek oyuncu sayısı hayli fazla olmasına rağmen  yıldız oyuncusu yok. Yani gözleri üzerine toplayacak, takımı sürükleyecek, yeri geldiğinde mücadelesi ile ortaya bir karakter koyacak bir oyun içi kaptanı yok. Gomis attığı goller dışında kısmen bu misyonu da üstleniyordu. Gitmesi, helede gitmişken yeri dolmaması şimdiden 18 kulüp bazında sezonun en büyük yönetim hatası olarak kayda geçmiştir.

Trabzonspor’un kendi evinde maça baskılı başlaması kadar doğal bişey yok. Türkiye’nin İstanbul dışındaki en büyük futbol şehri sonuçta. Galatasaray bu baskıyı bertaraf edebilmek için gerekli olan pres gücüne sahip değildi. Emre,Belhanda,Onyekuru ve Sinan’lı bir ortasahadan bu presi bekleyemezsiniz. Kaldıki karşısınızda Yusuf, Sosa ve Onazı gibi hem iştahlı hemde yetenekli bir ortasaha varken. Sürekli baskı henüz 3.dakikada skoru getirdi. Bu tesadüf değildi. Maicon ve Ahmet’in uyumsuzluğu, yetmezmiş gibi ters kademeleri doğru yapamayan, takım savunması kötü Galatarasay’ın ilk 25 dakikayı 2-0 geride geçmesine şaşırmadım. Belhanda’ya bir parantez açmak lazım. Yusuf’a yaptığı faule benzer bir hareketi Trabzon meydanında yapmaya kalksa muhtemelen güvelik güçleri tarafından ‘adam yaralamaya teşebbüsten’ göz altına alınırdı. Öyle hırsla daldıki rakibine,Fırat Aydınus her iki bacağınada ayrı ayrı kırmızı kart gösterebilirdi. Dolayısıyla Fatih hocanın saha içindeki VAR tepkisini anlamsız buldum.Şahsen ben 2 maçtan fazla ceza bekliyorum. Belhanda’nın kırmızı kartla oyun dışında kalması yetmezmiş gibi 45+2 Trabzonspor’un 3.golü maçı bitirdi bir yerde Galatasaray için.

Aslında ikinci yarıya başlarken bir hamle bekliyordum Fatih hocadan ama böylesi çok ilginç geldi. 20 yılı aşkın bir süredir Fatih Terim’in teknik direktörlüğünü takip ediyorum. Çokta takdir ederim ama ilk kez Fatih hocadan farkın artmaması için hamle geldiğini gördüm. İkinci yarıya Sinan-Ndiyaye değişilkiği ile başlaması çok doğruydu ama insan yinede garipsiyor. Belkide ikinci bir 6-0 vakası olmasından çekindi bilemeyiz o anki psikolojisini ama belliki hoca henüz sezon başındayken atlatması güç bir travma yaşamak istemedi. 4-0’da ağır bir skordur lakin Milli maç arasına denk gelmesi en azından kara gecenin tesellisi oldu Galatasaray adına.

4-0 kazanmışken iki satırda Ünal hocadan bahsetmek lazım. Futbolculuğunda da çok ağır başlı bir karakterdi hocalık dönemide öyle. Belliki futbolcular üzerinde bir otorite sorunu yok. Daha da önemlisi artık Trabzonspor pas ile rakip kaleye gidiyor yani Ünal hocanın bir oyun planı,bir futbol aklı var. Trabzonspor yönetimi de tebrik etmek lazım, bukadar kötü ekonomik koşullara rağmen kadrosunu korumayı başardılar. Daha da önemlisi harika bir scout ekibi ile iyi futbolcular bulmuşlar. Nwakaeme izlemesi keyifli bir oyuncu, attığı 2 gol dışında 4.goldeki asisti, 90+3 olmasına rağmen fizik gücü ile iyi bir oyuncu olduğunu ıspatladı.

Yorumlar
TREND HABERLER