YAZARLAR

Seçim hataları

iki gol yiyen Muslera’nın takımın en iyisi, bir gol atan Podolski’ninde takımın en kötü futbolcularından biri olması nekadar enteresan!

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Kaleci Muslera’dan başlayıp en uçtaki Burak’a doğru Galatasaray’ın kadro kalitesini analiz etmeye kalkarsak , hasta bir adamın EKG’si gibi bir grafik çıkar karşımıza. Simetrik pozisyonlarda oynayan oyuncular arasında o kadar ciddi bir kalite farkı varki, burdan tam anlamıyla organize bir takım çıkarmakta büyük ustalık gerektirir..

Yunanistan’ı deplasmanda 4-1 yendiğimiz milli maçtada Sabri sağ açık oynamıştı, üstelik şimdiki takım arkadaşı Hamit sağbekteydi. En stratejik deplasman maçınıza sert bir takım ile çıkma mantığı elbette yanlış bir strateji değil. Lakin modern futbolda skor değil,oyunu belirleyen takımların ortasahalarıdır. Sneider,Selçuk ve Bilal’den oluşan ortasaha teknik kapasite bakımından iyi bir orta saha olabilir ama rakibi karşılamakta çok etkisiz kaldı. Benfica her iki yarıda da ortasahayı hızlı geçti ve yay civarına kadar ciddi bir direnç ile karşılaşmadı. İlk yarıda Benfica skoru lehine değiştiremediyse bu Galatasaray’ın iyi oyunundan değil, biraz Muslera’nın yeteneği birazda rakibin beceriksizliğinden kaynaklandı.

İkinci yarı Galatasaray için yine kötü başlasa da iki kez maç Galatasaray’a döndü aslında. 1-0 geriye düştükten sonra beraberliği yakaladığı dönemde ve rakibin bir kişi eksik oynadığı son 10 dk. Burak düşüncesizce sarı kart görmemiş olsa belkide Burak yerine Podolski’nin kenara gelmesi daha sağlıklı olacaktı. 72.dakikada elindeki tüm kozları bitiren Hamzaoğlu biraz acemilik yaptı sanki. Sonuçta bir farklı gerideydi ve  beraberlik bile Galatasaray için iyi sonuçtu. Dolayısıyla bir hamle şansını saklaması gerekiyordu. Geçtiğimiz yıl Galatasaray’ın şampiyonluk maçında Beşiktaş’a gol atıp maça damga vuran Yasin, dün belkide sezonun en önemli pozisyonunu harcadı. Bukadar net bir pozisyonda Yasin gibi hızlı bir futbolcunun o golü harcaması belkide bizim futbolcularımızın neden bir tık öteye gidemediğini açıklıyordur..

Henüz iki maç var belki ama artık pratik olarak gruptan çıkma şansının olduğunu düşünmüyorum. Galatasaray’ın herşeyi bir tarafa bırakıp tüm imkanları seferber edip, gerek Avrupa ligi gerekse Süper lig için 1.sınıf bir forvet oyuncusu almalılar.

Son olarak; iki gol yiyen Muslera’nın takımın en iyisi, bir gol atan Podolski’ninde takımın en kötü futbolcularından biri olması nekadar enteresan!

Yorumlar
TREND HABERLER