YAZARLAR

Savunma Sıkıntısı

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Fenerbahçe’de Ersun hocanın neden böyle bir savunma hattı ile sahaya çıktığını anlamak mümkün değil. Sahaya çıkan takıma bakıyorum ve birde yedek kulübesine bakıyorum ve şaşkınlığımı gizleyemiyorum. Orta saha ve ileri uç için bir şey söyleyemem ama geri dörtlü tam bir fiyaskoydu.

Orta sahada son haftalara damga vuran, milli takımda ses getiren Ozan’ın sağ bek oynamasını mı eleştirelim yoksa asıl mevkisi sağ bek ve sağ açık olan Dirar’ın sol bek oynamasını mı? Yoksa orta sahada katkı sağlayabileceğine inandığım Jailson’un stoper oynamasına mı? Yedek kulübesine bakıyorum stoper için Serdar Aziz, Sadık Çiftpınar ve Adil Rami kadroda var. Sağ bek için Murat Sağlam transfer edildi. Kendi mevkiinde oynayabilecek oyuncuların kadroda olmasına rağmen asıl mevkii olmayan oyuncuların tercih edilme nedenini anlayamadım. Ersun hocanın yedek kulübesinde bekleyen üç stopere güvenmediğini mi anlamalıyız? Isla’nın yokluğunda Murat forma giyemeyecekse neden transfer edildi ve neden kadroda yer aldı? Bir de şampiyonluk hedefi ile sezona başlayan Fenerbahçe’nin Hasan Ali’ye bir tane alternatifi olmaması da çok enteresan değil mi?

Alanyaspor karşısında bireysel hataları fazlasıyla yapan Fenerbahçe için mağlubiyet kaçınılmaz oldu. O kadar transfere rağmen aksayan noktalara çare bulunamıyor. Koca bir transfer dönemini sol bek almadan geçiren Fenerbahçe’de bir tane şans verilebilecek alt yapı oyuncusu yok mu? Ersun hoca sürekli hücum futbolundan bahsediyor ama defansın sağlam olmazsa Alanya gibi takımlar affetmez. Attığından fazlasını yersin. Ersun hocanın mutlaka defans hattını çözmesi gerekir. O bölge ne kadar güven verirse diğer oyuncuların da özgüvenleri o kadar yüksek olur. Fenerbahçe topu kaptırdığı an kalesinde pozisyon görmemeli. Bu takımda saha içerisinde Emre yok diye takımın düzeni bu kadar bozulmamalı. Çok tecrübeli isimler var ama takıma liderlik yapacak ikinci bir isim yok. Sezon içerisinde inişler çıkışlar elbette olacak ama kaybettiğin maçta bile mücadele edeceksin. Mücadeleyi hafife aldığın an kaybedersin…

Yorumlar
TREND HABERLER