YAZARLAR

Kocaman Tercihler..

Fenerbahçe’nin yeni transferleri takıma adapte oldukça takım daha iyi bir seviyeye gelecek elbette ama umarım o süre zarfında atı alan Üsküdar’ı geçmez.

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Topal-De Souza

En tartışmalı konuyla başlayalım,; Topal-De Souza ikilisi. Ben bu konuda Aykut hocanın tercihini desteklemiyorum ama anlayabiliyorum. Aykut hoca son iki yılda istenilen düzeyde olmayan takımının en azından kazanımlarını kullanmak istiyor bu geçiş döneminde. Fenerbahçe’nin özellikle Perreira döneminde sağlam bir savunması vardı ve bu kültürün bozulmadan devam etmesini istiyor Aykut hoca, lakin çok önemli bir ayrıntıyı gözden kaçırarak. Simon Kjaer hem savunmanın sigortasıydı hemde topu oyuna doğru sokarak Fenerbahçe’nin ataklarını başlatan isimlerden biriydi. Kjaer artık yok ve yerine biri gelene kadar takımın  defansif zafiyet yaşamasını istemiyor ama tercih ettiği yöntem doğru değil. Fenerbahçe gibi büyük klüpler topa sahip olarakta defans yaparlar bazen, buda Topal ve De souza ikilisi ile olmaz.

Volkan-Van Persie

Christoph Daum zamanında ‘’Volkanı görünce dehşete kapılıyorum’’ demişti.Volkan ilginç bir karakter. Fenerbahçe'de simge haline gelmiş. Kendi standartlarını sahaya koysa kimsenin kolay kolay kesemeyeceği bir kaleci. Koca bir sezonda yapılmayacak hatalar yapıyor dehşet verici bir şekilde. Aykut hoca'nın Kameni’yi takıma ısındırması lazım yavaş yavaş ve belkide Volkan’a emeklilik öncesi zamanının geldiğinin mesajını vermesi. Van Persie ile de yollar derhal ayrılmalı. Şüphesiz ağır kontrat bedelleri bunu engelliyor anlaşılan ama ben Türkiye’ye gelmiş bu kadar rahat bir oyuncu görmedim ben. Canı sıkılınca ağrısı olur, canı sıkılınca ilk 11’de oynar. Koca Fenerbahçe klübünün santraforu bu  profilde bir oyuncu olmamalı.

Ersun Yanal’a ne oldu?

Rahmetli Kazım Kanat abi Ersun Yanal için 4 forvetli çılgın sistemin hocası tanımını yapardı. Gençlerbirliğinde, Manisaspor’da gözlerimizin pasını silerdi onun takımları. Şüphesiz büyük takım çalıştırmanın bir takım sorumlulukları var. Kadıköy’de Trabzonspor’un hocasıysanız daha dikkatli olmak durumundasınız ama maç başlamış ve skor avantajını almışssınız Burak’ın sakatlanması elbette büyük handikap ama ligimizde daha önce gol krallığı yaşamış boş alanda oynamayı seven Rodegella varken Ndoye tercihi büyük hata. Daha da kötüsü ikinci yarı skor avantajını yine almışken ve Feneberhçe orta sahayı boşaltmışken Yusuf Yazıcıyı çıkarıp Onaziyi almak rakibe ortasahayı dolayısıyla maçıda vermek demek.

İki hocanın da karşılıklı oyuncu tercihi hataları sonrası maç bence hak ettiği gibi bitti. Kim kazansa karşıya haksızlık olurdu. Fenerbahçe’nin yeni transferleri takıma adapte oldukça takım daha iyi bir seviyeye gelecek elbette ama umarım o süre zarfında atı alan Üsküdar’ı geçmez.

Yorumlar
TREND HABERLER